1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Alanya'da Küçük Ve Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu Açılacak
Alanyada Küçük Ve Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu Açılacak

Alanya'da Küçük Ve Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu Açılacak

Antalya'nın Alanya ilçesinde 'küçük ve büyükbaş hayvan kesim elemanı yetiştirme kursu' açılacak. Kurban Bayra

A+A-

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklar sürüyor. Besiciler, kurbanlık satışlarını beklerken vatandaşlar ise kurbanlık fiyatları ve kurbanların kesimini düşünüyor. Her yıl yaşanan acemi kasap ve kaçan kurbanlık görüntülerinin tekrar etmesini istemeyen Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, halka yönelik kurban kesim kursu açacak.

23 Kasım'da başlayacak kursa katılacaklara, mezbahanede uygulamalı olarak kurban kesiminin incelikleri anlatılacak. Kursiyerlere, kesim yeri hazırlama, hayvan kesimi, deri yüzme, iç organlarının çıkartılması, etlerin parçalanması ve derinin muhafaza edilmesi gibi eğitimler verilecek. Kursta başarılı olanlar 'kurban kesim belgesi' alacak.

Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevki Mat, amaçlarının kurban kesimiyle ilgili olarak vatandaşları bilinçli hale getirmek olduğunu söyledi.

Kurs sayesinde halkın kurbanlarını hijyenik şartlarda ve kuralına uygun olarak keseceğine inanan Mat, Alanya Müftülüğü yetkilileri tarafından kursiyerlere hayvan kesiminde dini vecibelerin yerine getirilmesinin de anlatılacağına dikkat çekti.

Kursa kayıtların başladığını kaydeden Mat, şu ana kadar kursa başvuru sayısının memnuniyet verici olduğunu anlattı.

Kurs açılması konusunda vatandaşların kendilerine başvurduğunu aktaran Mat, bilinçli olarak kesilen kurbanın hem daha sağlıklı hem de kusursuz olacağına işaret etti.

Çarşamba günü başlayacak olan kursa katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerektiğini belirten Mat, "Amacımız bilinçli kasapların sayılarını çoğaltmaktır. Çoğu vatandaşımız kurbanın nasıl ve hangi şartlarda kesileceğini bile bilmiyor. Bu çok ama çok üzücü bir durumdur. Genç yaşlı herkesin kursa katılmasını istiyoruz." dedi.

(CİHAN)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.