1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alanya’dan Erciş’e Kardeşlik Projesi
Alanya’dan Erciş’e Kardeşlik Projesi

Alanya’dan Erciş’e Kardeşlik Projesi

Özel Ufuk Eğitim Kurumları, Van’ın Erciş ilçesinde öğrenci, okul müdürleri, muhtar ve kanaat önderlerinden oluşan 70 aileyi, Alanya’dan kardeş aile yapacak.

A+A-

Özel Ufuk Eğitim Kurumları, Van’ın Erciş ilçesinde öğrenci, okul müdürleri, muhtar ve kanaat önderlerinden oluşan 70 aileyi, Alanya’dan kardeş aile yapacak. Mart ayında 25 muhtar, 1 Nisan’da 25 okul müdürü, 23 Nisan’da da 20 öğrenci Antalya’da ağırlanarak kardeş aile bulunacak.

    Alanya Özel Ufuk Eğitim Kurumları, 2013 yılında uygulayacağı “Kardeş Okul Projeleri” çerçevesinde “Alanya-Erciş kardeşliği” çalışmasını başlatarak 5 kişiden oluşan heyetle depremin yıktığı Van’ın Erciş ilçesine ziyaretlerde bulundu. Heyette Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü Muhterem Kılınç, Gazipaşa Ufuk Bilge Koleji Müdürü Temel Toprak, Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Yağız, Ufuk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yusuf Abra ile birlikte Erciş’e çeşitli ziyaretlerde bulundu.

    Heyet, Erciş Kaymakamı Barbaros Baran’ı, Erciş Özel Serhat Koleji Müdürü Mahmut Kankılıç ile birlikte ziyaret ederek projeyi paylaştı. 2013 yılında Erciş ilçesinden öğrenci, okul müdürü, muhtar ve kanaat önderlerinden oluşan 70 kişi Antalya’da gezdirilip ağırlanacak olan projenin gerçek amacı 70 kişiyi kardeş aile yapıp, karşılıklı ziyaret ve yardımlaşmaları sağlanacak. 70 kişiye Alanya’da bulunan öğrenci, okul müdürü, muhtar ve kanaat önderlerine paylaştırılarak kardeş aile yapılacak. Projeye Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ile Alanya Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu’da destek veriyor.

    Doğu-batı kardeşliğinin tesisi ve gönüllere girme adına karşılıklı ziyaret ve kardeş aile uygulamalarının çok güzel bir adım olacağını dile getiren Erciş Kaymakamı Baran, “Bu adımı atan Ufuk Koleji Camiasını tebrik ediyorum Bize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.

    Alanya Kaymakamı Özdemir de, projenin eksiksiz gerçekleşmesi için gereken bütün desteği vereceklerini kaydetti. Alanya halkının kardeş duygularını ön planda tuttuğunu dile getiren Özdemir, ilçe halkının bu projeyi daha da genişletmesi için çalışacağına inandığını ifade etti.

    Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü Kılınç ise projeye destek veren herkese teşekkür ettiğini dile getirdi. Kılınç, “Gelen her bir misafirimize Alanya’dan birebir eşleştirerek gerçek anlamda kardeşlik ve dostluk köprüleri oluşturmak istiyoruz. İnsanımızın birbirini tanıdıkça gerçek dostlukların oluşacağına ve önyargıların kırılacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.