1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alay Eden Ve Bağıran Eşler En Çok Türkiye’de
Alay Eden Ve Bağıran Eşler En Çok Türkiye’de

Alay Eden Ve Bağıran Eşler En Çok Türkiye’de

Yapılan araştırmada, Türk erkeklerinin ‘en kıskanç ve en öfkeli’ kişiler oldukları ortaya çıktı.

A+A-

Yapılan araştırmada, Türk erkeklerinin ‘en kıskanç ve en öfkeli’ kişiler oldukları ortaya çıktı. Türkiye-Polonya-Romanya arasında yapılan istatistiklerde Türk erkeğinin hanımlarına karşı alaycı ve en çok onlara bağıran kişiler olduğu belirlendi.

Adana’da düzenlenen ‘Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığın Önlenmesi’ konulu toplantıda Türkiye-Polonya-Romanya’daki evli çiftler örneklerle ele alındı.
Toplantıya Prof. Dr. Tuncay Özgünen, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ünlü ve Yabancı Dil Eğitim Uzmanı Kubilay Gündüz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Emniyet Amiri Nuri Ateş ve sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Adana’da 402, Tecuci’de 371, Lodz’da ise 738 olmak üzere toplam bin 511 kadınla yapılan anket çalışması incelendi. Çalıştaydan çıkan sonuçlar ise kamuoyuyla paylaşıldı:
"Romanya’da çekirdek aile ile birlikte yaşama diğerlerine göre daha azdır.
Alay eden ve bağıran eşler en çok Türkiye’de, hakaret ve küfür edenler Romanya ve Polonya’da daha çoktur. Fiziksel Şiddetin gösterilme oranları ise üç ülkede birbirine yakındır.

En çok bağırılan, en çok itip-kalkılan ve dövülen çocuklar Türkiye’dedir. Polonyalı Kadınlar en sık olarak hakaret ve küfür etmektedirler.

En çok alkol eşler Romanya’da, sakinleştirici ilaç alanlar Türkiye’dedir. Türk eşlerin polis ile sorun yaşama sıklığı da fazladır, onlar ayrıca eşleri tarafından en kıskanç ve en öfkeliler olarak tanımlanmışlardır.

Romanya grubunun eşlerinin iletişim kabiliyetleri en düşük olarak nitelendirilmiştir. Türkiye grubunun ve eşlerinin bir hobilerinin olma sıklığı en düşüktür. Romanyalıların entelektüel, Polonyalıların fiziksel hobileri fazladır.

Hali hazırda şiddet gördüğünü ve de herhangi bir zamanda şiddet gördüğünü belirten kadın oranları üç ülkede benzerdir. Cevap vermeyenler sıklıkları da benzer bulunmuş ve ‘Sükut ikrardan gelir’ varsayımı ile hesaplanan oranlar hali hazırdaki şiddette itirafın yüzde 5 civarında, herhangi bir dönemdeki şiddet itirafının yüzde 10 civarında hesaplanmasına yol açmıştır.

Romanya’da çocukların aile içi şiddete tanık olma sıklığı çok düşüktür.
Romanya’da kadınlar şiddeti başkalarına en az sıklıkla anlatmaktadır. Türkiye ve Polonya grubu bu konuda konuşmaktadır.

Kendine Şiddet görme riski altında en az düşünen Romanya grubudur. Diğer iki paydaş ülkede yüzde 10 kadar kadın böyle bir riskin varlığını kabul etmiştir.
Her üç ülkede aile bütçesine yaklaşım benzerdir.

Türkiye ve Polonya’da kadınların takriben dörtte birinin bağımsız kredi kartı yoktur. Kadınların Annelerinin şiddet maruziyeti en fazla Türkiye’dedir.
Aile içi şiddet durumunda ilişkiye kalmaya devam edeceğini belirten kadınlar en çok Türkiye grubudur.

Aile içi şiddet durumda ilişkide kalacağını belirten kadınların ilk üç kalma nedenleri: Türkiye çocuklar, şiddeti hak etme ve sıklıkla tekrarlamayan şiddet durumu; Polonya için ise çocuklar, evliliğin sosyal şemsiye olarak görünmesi ve parasal nedenler. Bu konuda Romanya için değerlendirme verideki sorun nedeni ile yapılamamıştır. Bütün grupların eski evliliklerinde fiziksel şiddet fazladır." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.