1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Albay Yalçınkaya, Makam Aracıyla Götürdüğü Sandalyeyi Engelliye Hediye Etti
Albay Yalçınkaya, Makam Aracıyla Götürdüğü Sandalyeyi Engelliye Hediye Etti

Albay Yalçınkaya, Makam Aracıyla Götürdüğü Sandalyeyi Engelliye Hediye Etti

Yozgat İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yalçınkaya, kendi makam aracıyla götürdüğü tekerlekli sandalyeyi Akdağmadeni ilçesine bağlı Ortaköy köyünde yaşayan Emre Aydoğdu’ya hediye etti.

A+A-

Yozgat İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yalçınkaya, kendi makam aracıyla götürdüğü tekerlekli sandalyeyi Akdağmadeni ilçesine bağlı Ortaköy köyünde yaşayan Emre Aydoğdu’ya hediye etti.

Albay Yalçınkaya ve İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, Ortaköy köyünde yaşayan zihinsel ve bedensel engelli Emre Aydoğdu’yu (23) evinde ziyaret etti. Doğumundan kısa süre sonra geçirdiği havale sonucu 23 yıldır zihinsel ve bedensel engelli olarak yaşam mücadelesi veren Emre Aydoğdu, 10 Mayıs'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından engelliler için düzenlenen törende bir günlük askerlik görevini yerine getirerek terhis belgesini Albay Yalçınkaya’nın elinden almıştı. Tören esnasında İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, Emre Aydoğdu’nun tekerlikli sandalyesinin eski olduğunu fark ederek, kendisine tekerlekli sandalye sözü vermişti. Aradan geçen 20 gün sürenin ardından Dernek Başkanı Hamide Taşarslan ve İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Aydoğdu’yu köydeki evinde ziyaret ederek tekerlekli sandalyeyi hediye etti.

Albay Yalçınkaya ve Taşarslan, köy girişinde muhtar ve Emre’nin ailesi tarafından karşılandı. Yemin töreninde giydiği askerlik kıyafeti ile misafirlerini karşılayan Aydoğdu, karşılama anında duygusal anlar yaşandı. Emre Aydoğdu’nun babası Haşim Aydoğdu, Albay Yalçınkaya ve Dernek Başkanı Taşarslan’ın kendilerini ziyarete gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Komutanımızdan ve dernek başkanımızdan Allah razı olsun. Bu kadar yolu katederek köyümüze evimize misafir oldular. Çok duyguluyum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çocuğumun durumu ortada, Allah’ın takdiridir. Ben çocuğumla pek fazla ilgilenemiyorum, daha çok annesi ilgileniyor." dedi.

Anne Sebiha Aydoğdu da ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür ederek, "Çok memnun oldum. Oğlum için tekerlekli sandalye getirdiler. Allah razı olsun, evimize misafir olmaları bile bizler için gurur verici. Sizlerin gelmesi oğlumu çok mutlu etti. Çok heyecanlandırdı. Rabb'imden tek isteğim oğlumun yürümesi, tek benim elim ayağım tutmasaydı da oğlum böyle olmasaydı. Ama takdiri ilahi elden bir şey gelmiyor. Üzülüyorum, ağlıyorum yavruma gücüm yettiği sürece bakacağım." diye konuştu.

İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, Albay Yalçınkaya ile Aydoğdu ailesini ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Emre bizlerin gönlünü fethetti. Emre’nin o gün baktığımızda tekerlekli sandalyesinin pek uygun olmadığını gördüğümüz için böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Daha önce düzenlenen mavi kapak kampanyalarından alınan sandalyemizi Emre’ye hediye ettik. Yozgat İl Jandarma Komutanımıza 'tekerlekli sandalye benden, götürmesi sizden' dediğimde bana hay hay diyerek makam aracıyla birlikte buraya geldik. Komutanımız Yozgatımız için ülkemiz için büyük bir kazançtır. Kendisinin bu ziyareti ailemizi ve Emre’yi çok mutlu etti. Bizler bu tür çalışmalarla her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Albay Yalçınkaya, makam aracıyla götürdüğü sandalyeyi engelliye hediye etti

Albay Yalçınkaya, makam aracıyla götürdüğü sandalyeyi engelliye hediye etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.