1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aldırmaz'dan Çgc'ye Bayram Ziyareti
Aldırmazdan Çgcye Bayram Ziyareti

Aldırmaz'dan Çgc'ye Bayram Ziyareti

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zhini Aldırmaz, Çalışan Gazeteciler Bayramı dolayısıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

A+A-


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zhini Aldırmaz, Çalışan Gazeteciler Bayramı dolayısıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

ÇGC Başkanı Cafer Eserdemir ve ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Zihni Aldırmaz, “Basın mensupları bizim yol arkadaşlarımızdır. Gazeteciler yaptıkları kamu görevi ile toplumu bilgilendiriyor. Zor koşullar altında görev yapan gazetecilerin koşullarının iyileştirilmesi en büyük dileğimiz.” dedi.

Gazetecilerin bazen günlük yoğunluk içinde ayrıntıları atlayabildiğini, bunu da hoşgörü ile karşıladıklarını belirten Zihni Aldırmaz, “Bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde yaşandı. Polisimizin başarılı çalışması sonucu ASKİ ihalesine girecek bazı müteahhitlerle ilgili bir operasyon yapıldı. Olayın ASKİ yönetimi veya herhangi bir çalışanla ilgisi yok. Buna karşın operasyon ASKİ’ye yapılmış gibi aksettirildi. Algı öyle oluştu. Ancak biz bunu siyasi bir yaklaşım olarak görmedik. Sadece gazetecilerin zor koşullarından kaynaklanan bir bilgi eksikliği olarak düşündük. Basının iyi koşullarda görev yapması için hepimize görev düşüyor.” şeklinde konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de herkesin hakkını arayan gazetecilerin kendi hakkını arayamadığını ve zor koşullarda görev yaptığını vurguladı. Basında sendikalaşmanın yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Esendemir, şöyle devam etti: “Yerel gazeteler de zor şartlarda yayın yapıyor. Gönül istiyor ki halk, sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar gazeteleri okuyarak, abone olarak, ilan vererek destek olsun. Devlet de girdilerde sübvanse uygulasın. Gazetecilerin en büyük sorunlarından biri yıpranma hakkıydı. Bu hak 2008 yılında gazetecilerin elinden alınmıştı. Şimdi o hakkımıza yeniden kavuştuk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda çok büyük mücadeleler verdik.”

Ziyarette Zihni Aldırmaz, Cafer Esendemir’e fincan takımı hediye ederek, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.