1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Alevi - Sünni Çatışmasına Fırsat Verilmemeli"
Alevi - Sünni Çatışmasına Fırsat Verilmemeli

"Alevi - Sünni Çatışmasına Fırsat Verilmemeli"

Ehl-i Beyt İnancını Araştırma Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Özdurmaz, Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenlere fırsat verilmemesini istedi.

A+A-

Ehl-i Beyt İnancını Araştırma Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Özdurmaz, Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenlere fırsat verilmemesini istedi. Alevilerin haklarını talep ederken şiddete başvurmaması gerektiğini söyleyen Özdurmaz, “Bizim inancımız emeğe saygı göstermeyi emreder. Alevi toplumunun bu konuda sağ duyulu davranacağına inanıyorum.” dedi.

Ortadoğu’da ve Türkiye’de bir mezhep çatışması ihtimaline karşılık toplumun çeşitli kesimlerinden kanaat önderleri açıklama yapmaya devam ediyor. Ehl-i Beyt İnancını Araştırma Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Mehmet Özdurmaz, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı değerlendirmede, toplumun kaygılarının giderilmesi halinde dış güçlerin ülkeye müdahale edemeyeceğini ifade etti. Milli ve manevi değerlerin korunması gerektiğinin altını çizen Özdurmaz, “Ülkemde birileri para kazanacak diye ülkenin manevi dokusunu zedelemeye müsaade etmemeliyiz. Ama ne yazık ki bu ülkenin hem milli değerleri hem de manevi dokusu zedelenmekte. Bunu belki birçok insan tartışmaya açacaktır. Buna bizim dikkat etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Yöneticilerin şüpheleri giderici çözümler üretmesini isteyen Özdurmaz, “Toplumun kaygısı giderildiği takdirde dış mihraklar da müdahale edemezler. Her yönetici kendisine bağlı olan kitlelerin şüphelerini giderici çözümler üretmesi lazım. Bunu uzlaşma yolu ile yapması lazım. Bunu yapmadığımız takdirde bu durumdan istifade edecek dış mihraklar olaya el atarlar. Olayın şeklini değiştirerek ülkemizi ve toplumumuzu ciddi gerilime sürüklerler. Ülkeye zarar verecek bir şey varsa bunu halkın bilmesi lazım. Gerilime karşı benzinle gitmek, şiddetle bunu bastırmak çözüm değildir. Toplum şiddete şiddetle karşılık verir.” ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı olayları ile eylemlere başlayan Alevilere eylemlerini demokratik çerçevede yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Özdurmaz şöyle devam etti: “Gezi Parkı’nda her inançtan insanlar var. Eylemlerde Alevi dünyasından insanlar vardı. Alevi insanların bu ülkeye zarar verdiklerini düşünmem. Bazen toplumun içinde olgun olmayan kendini bilmeyen olumsuz insanlar olabilir. Bu her toplumda mevcut. Onlar ölçü değildir. Onları da sağ duyuya davet ediyoruz. Diğer Alevi canlarımızın hareketlerinde dikkatli olmaları gerekiyor. Ülkeye ve topluma zarar verecek bir fiilde bulunmaması gerekiyor. Bu bizim inancımıza ve yolumuza da aykırıdır. Bizim inancımız emeğe saygı göstermeyi emreder. Alevi toplumu bu konuda sağ duyuludur. Sağ duyulu davranacağına da inanıyorum. Sağduyu konuşan insanları da görüm. Gerçekten sırf demokratik hakkını talep eden ve ülkesine zarar vermeyen insanlar var. Bu ülke hepimizindir. Bu ülkedeki vatan topraklarını sürerek bir nimet elde ettik. Ülkemizin yararına olan şeylere birlikte adım atarak istişare yolu ile sorunlara çözüm bulalım. Derin bir tefekkür ile hareket ederek ülkemizi bir kaostan kurtarmamız gerekiyor. Birbirimizi yok saymadan, dışlamadan ötekileştirmeden hareket etmemiz gerekiyor.”



CİHAN

Özdurmaz: Alevi - Sünni çatışmasına fırsat verilmemeli

Özdurmaz: Alevi - Sünni çatışmasına fırsat verilmemeli

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.