1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Ali Tarakçı'ya silahlı saldırı
Ali Tarakçıya silahlı saldırı

Ali Tarakçı'ya silahlı saldırı

Yazarımız Araştırmacı Gazeteci Aykut Onur Kalaycı ile uzun soluklu birçok programa imza atan Gazeteci Ali Tarakçı, İstanbul Esenyurt'ta aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı!

A+A-

son-dakika-gazeteci-ali-tarakci-aracinda-silahli-saldiriya-ugradi-10275521.jpeg

Olay, saat 09.00 sıralarında Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Gazeteci Ali Tarakçı üç çocuğunu okula götürmek için aracıyla evinden çıktı. İki çocuğunu okula bırakan Tarakçı, en küçük oğlunun anaokuluna giderken arkadan gelen araç Tarakçı’nın kullandığı otomobile çarptı.

Aracından inen Tarakçı, sürücü ve yanındaki diğer kişiyle tartışmaya başladı. Bu sırada tartıştığı kişilerden biri tabancasını çıkararak 5 el ateş etti. Gazeteci bacağından 3 kurşunla yaralanırken, saldırganlar olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bacağından yaralanan Tarakçı, taksiye bindirilerek özel bir hastaneye götürüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu.

Yaşanan olayı anlatan Tarakçı, "Çocuklarımı okula bırakmak için evden çıktım. Sonra bir araç arabama arkadan çarptı. İndik baktım araçlarda bir şey yok. Rapor tutmak istediler, sonra aralarından biri silahını çıkardı ateş etti" diye konuştu.

"İKİ EL SİLAH SESİ DUYDUM, KANLAR İÇİNDEYDİ"

Duyduğu silah sesleri üzerine olay yerine gelen bir vatandaş, "Sabah odadaydım, silah sesini duydum dışarı çıktım. Adam vurulduğunu duydum, sonra olay yerine geldim kanlar içindeydi adam. İki el silah sesi duydum. Geldiğimde yaralı aracın içinde kafası koltuğa doğru yatıktı. Bayağı bir kan içindeydi. Ambulans geldi, sonra hastaneye götürdüler" dedi.

Trafikte tartıştığı kişi tarafından vurulması üzerine hastaneye kaldırılan Tarakçı'nın eski eşi Aynur Cihan, gazetecilere açıklamada bulundu.

"KASITLI OLARAK YAPILMIŞ BİR OLAY"

Cihan, Tarakçı'nın sabah çocukları okula bırakmak için evden çıktığını belirterek, 2'sini okullarına bıraktıktan sonra 3. çocuğuyla trafikte devam ederken, arkadan bir otomobilin yavaşça aracına çarptığını söyledi. 

Tarakçı'nın arabaya bakmak için aşağıya indiğini anlatan Cihan, "Bakıyor arabada bir şey yok. İki kişi araçtan çıkarak ayaklarına ateş açıyor. Tabi kasıtlı olarak yapılmış bir olay. Trafikle ilgili bir durum yok. İşte arabadan indirmek için... Çünkü arabanın içerisinde küçük bir çocuk var. 3 kurşun ayağına isabet ediyor. 2'si ayağından çıkarken, bir tanesi sağ bilekte kalıyor. Şu anda doktorlar bekliyorlar Acil Serviste. Sağlık açısından tabi ki iyi, ama, 3 yaşındaki çocuğumun yanında yapılması tabi ki kaygı yarattı. Çocuğum gergindi. Ben de öğrenir öğrenmez hemen gidip çocuğumu teslim aldım. Oradaki esnaflar almışlar. Ali Bey'i de hastaneye kaldırmışlar." diye konuştu. 

"SON GÜNLERDE YAZDIKLARIMIZA BAKMAK LAZIM"

Tarakçı'nın iş ortağı Mehmet Mert ise, "Ali'nin ve benim gazetenin son günlerde yazdıklarımıza bakmak lazım. Bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, arkasından biri çarpıyor. Arabadan inenler, ayağına 3-4 sefer sıkıp kaçıyorlar. Türkiye'de doğruları, gerçekleri yazanların maalesef hali bu. Ama biz yazmaya çizmeye, gerçeklerden, meslekten ödün vermemeye devam edeceğiz. Doğruları insanlara anlatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ALİ TARAKÇI KİMDİR?

1964 Sinop doğumlu olan Ali Tarakçı'nın kendi sitesinde yer alan bilgiler şöyle:

1980 darbesinden sonra, aranırken 4 Kasım tarihinde yakalandı. 46 günlük gözaltından sonra, bir yıla yakın tutuklu kaldı. Yargılandığı davadan beraat etti.

TKP ve TBKP yöneticiliği yapan Ali Tarakçı, daha sonra Yeni Demokrasi Hareketi (YDH) kurucuları arasında yer alarak, Avcılar İlçesi, İstanbul İl Yöneticiliği ve MYK Üyeliği yaptı.

YDH’nın feshi Barış Partisi’yle birleşmesinin ardından İstanbul İl Yöneticiliği, 1998 yılında MYK Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

http://etkihaber.com olarak bir daha bu tür benzeri olayların yaşanmamasını temenni ediyor; Gazeteci Sayın ALİ TARAKÇI'ya geçmiş olsun diyoruz!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.