1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Alkol Yaşının Yükseltilmesi Aşırı Alkol Tüketen Gençler İçin İyi Bir Çözüm"
Alkol Yaşının Yükseltilmesi Aşırı Alkol Tüketen Gençler İçin İyi Bir Çözüm

"Alkol Yaşının Yükseltilmesi Aşırı Alkol Tüketen Gençler İçin İyi Bir Çözüm"

Hollanda İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu, alkol satın alma yaşının 16'dan 18'e yükseltilmesinin aşırı dozda alkol tüketen gençler için iyi bir çözüm olacağını söyledi.

A+A-

Hollanda İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu, alkol satın alma yaşının 16'dan 18'e yükseltilmesinin aşırı dozda alkol tüketen gençler için iyi bir çözüm olacağını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) konuşan Tunahan Kuzu, İşçi Partisi'nin ve diğer partilerin büyük çoğunluğunun onayı gençler arasında aşırı alkol tüketimini azaltma amaçlı düzenlemeye gidildiğini söyledi. Kuzu "Partimizin inisiyatifi ile çıkarılan bu yasa 1 Ocak 2014 tarihinde resmen yürürlüğe girecek. Yasa gereği Hollanda'da şu anda hafif alkollü içecekler 16, alkol oranı yüksek ürünler ise 18 yaşından itibaren satın alınabiliyordu. Şimdi ise bu sınırlama tamamen 18 yaşına çıkarılıyor. Bu, güzel bir gelişme. Çünkü küçük yaşta gençlerin birçoğu aşırı dozda alkol kullanmaları neticesinde hastanelik oluyordu. Bunların bir kısmı da ileriki yaşlarda alkol bağımlısı haline geliyorlardı. Bu yasa ile bunların önüne geçilmiş olacak." dedi.

SOKAKTA İÇMEK DE YASAK

Gençlerin daha iyi bir kariyer edinmesini istediklerini ifade eden Türk asıllı siyasetçi, "Alkol kullanan gençler hem ailelerine sorun olurlarken, hem de yaşadıkları topluma da bir nevi zarar veriyorlar. Biz tamamen bunların önüne geçmek istiyoruz. Gençlerin spor ve değişik aktiviteler ile uğraşması yönünde planlar üretiyoruz. Bizim partimiz gibi diğer partilerinde bu yasaya tam destek vermeleri son derece olumlu bir gelişme." şeklinde konuştu..

Yasanın yürürlüğe gireceği yıl başına kadar gençler konu hakkında bilgilendirilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren ise şarap ve bira dahil olmak üzere alkollü içecekler 18 yaşın altındaki gençlere satılamayacak. Yaşı tutmayan gençler, sokakta da alkollü içki içemeyecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.