1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Allah'ın Rıza Dairesi İçinde Yapılan Ticaret, İbadet Hükmüne Geçer"
Allahın Rıza Dairesi İçinde Yapılan Ticaret, İbadet Hükmüne Geçer

"Allah'ın Rıza Dairesi İçinde Yapılan Ticaret, İbadet Hükmüne Geçer"

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Merzifonlu esnaflara yönelik verdiği 'Ticaret Ahlakı' konulu konferansta Allah'ın rıza dairesi içinde yapılan ticaretin ibadet hükmüne geçeceğini söyledi.

A+A-

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Merzifonlu esnaflara yönelik verdiği 'Ticaret Ahlakı' konulu konferansta Allah'ın rıza dairesi içinde yapılan ticaretin ibadet hükmüne geçeceğini söyledi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği’nin(MESİAD) düzenlediği 'Ticaret Ahlakı' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren'i Merzifon Kaymakamı Fatih Geyim, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Altınay, POMEM Müdürü Hüseyin Işık ve çok sayıda esnaf dinledi. Dürüst ve ahlaklı yapılan ticaretle ahiretimizi bile kazanabiliriz" diyen Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Hayati Erkek’in konuşmasıyla başlayan program, Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in kısa sunumunun ardından yapılan soru-cevap şeklindeki konuşmasıyla devam etti.

"Borçlanma yapılırken, bir senet veya çek ödeme niyetiyle imzalandığı takdirde Allah (c.c.) o kişiye yardım eder." diyen Döndüren, "Aksi halde günü geldiğinde ödemeyi 3-5 hafta ertelettiririm veya biraz daha zaman kazanmak için ödemeyi geciktiririm gibi niyeti olana da, Allah (c.c.) yardım etmez. Kişi borcunu ödemeye gücü yetse bile bir şekilde işleri rast gitmez ve o ödemeyi gerçekleştiremez." dedi. Allah'ın rıza dairesi içinde yapılan ticaretin ibadet hükmüne geçeceğini belirten Hamdi Döndüren, "Dünyadaki bütün insanlar, günlük hayatında ticaret yapar. Alışveriş yapması, çarşı pazardan bir şeyler alması gibi hepsi birer ticarettir. Bu işlerin de Allah'ın emirleri doğrultusunda olması gerekiyor." dedi.

Davetliler arasından da onlarca soruyu cevaplayan Prof. Dr. Hamdi Döndüren’e program sonunda Merzifon semaveri ve Merzifon çarşafı hediye edildi. Hediyeleri Merzifon Kaymakamı Fatih Geyim ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay takdim etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.