1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Allahşükür Paşazade: İslam Korkutmak İçin Değil, Yaşatmak İçin Var
Allahşükür Paşazade: İslam Korkutmak İçin Değil, Yaşatmak İçin Var

Allahşükür Paşazade: İslam Korkutmak İçin Değil, Yaşatmak İçin Var

Kafkas Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, İslam korkutmak için değil, yaşatmak için var olduğunu söyledi. Kazakistan'ın başkenti A...

A+A-

Kafkas Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, İslam korkutmak için değil, yaşatmak için var olduğunu söyledi. Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen 4. Semavi ve Geleneksel Dinler Liderleri Kongresi'ne katılan Paşazade Cihan Haber Ajansı’na( Cihan) özel açıklamalarda bulundu. Müslümanları ve İslam’ın imajını kötü göstermek isteyen odakların olduğuna işaret eden Paşazade Afganistan’ı kast ederek,” Dini hassasiyeti yüksek olan bir yerde Kur’an Kerim yakıldı. Bundan önce de benzer vakalar gerçekleşmişti. Eğer birincisi önlenebilseydi; ikincisi gerçekleşmezdi. Bunun neticesinde çok sayıda insan hayatını kaybetti” dedi.

Astana'da düzenlenen kongreye de değinen Allahşükür Paşazade, “Çok önemli kongre. Bu kongre gösteriyor ki, din ve dini temsilciler dünyadaki olaylar ile ilgili kendi fikirlerini söyleme gücüne sahipler. SSCB döneminde din ve devlet işi ayrı olduğu için, din adamlarının hiçbir şeye karışmalarına izin verilmiyordu. Halkı dinden ayırmak istediler. Bugün seviniyoruz. Din ve siyaset dinsiz kalmak istemiyor . Ayrıca konferansta Türkiye ve Türkçe konuşan ülkelerin aktif rol alması beni ayrıca sevindirdi.” dedi.

Din adamlarının dünyada meydana gelen olaylar ile ilgili kendi fikirlerini söylemesi gerektiğini belirten Paşazade, kendisinin de konferansta Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili bir konuşma yaptığını aktardı.

Suriye’deki olaylara da değinen Kafkas Müslümanları Dini İdaresi Başkanı ülkede çok sayıda Müslüman’ın öldüğünü, gelişmelerden çıkar sağlayan güçlerin faydalandığını aktardı.

Paşazade, konferansta bütün dinlerin yüksek konseyinin kurulması yönünde bir konuşma yaptığını, konseyin her hangi bir dine ve kutsal varlığa yapılan saldırılara anında cevap vermesinin faydalı olacağını beyan etti.

“Türkiye’nin yürüttüğü siyaset ve Erdoğan’ın Müslüman dünyasındaki siyaseti bir daha gösterdi ki, İslam’dan Müslüman’dan korkmak gerekmez.” diyen Paşazade, Erdoğan’ın siyasetinin Türkiye sınırları dışına çıktığını ifade etti. Paşazade, bütün Müslümanların Erdoğan’ı sevdiğini, onun siyaseti ve konuşmalarını izlediğini ifade etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.