1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Alman Öğrencinin Hedefi Olimpiyat Birinciliği
Alman Öğrencinin Hedefi Olimpiyat Birinciliği

Alman Öğrencinin Hedefi Olimpiyat Birinciliği

Almanya’nın Remscheid şehrinde yaşayan 13 yaşındaki Amina Sibcani, kısa sürede Türkçe öğrendi. Türkçe şarkı yarışmasındaki ilk başarısını Almanya'da e...

A+A-

Almanya’nın Remscheid şehrinde yaşayan 13 yaşındaki Amina Sibcani, kısa sürede Türkçe öğrendi. Türkçe şarkı yarışmasındaki ilk başarısını Almanya'da elde eden Amina, daha sonra Avrupa’da birinci olma heyecanını yaşadı. Amina, Türkçe Olimpiyatları'nda da ipi göğüslemek istiyor.

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda kendi kategorisinde birinci olmayı hedefleyen Amina, en büyük sınavını Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak dünya sıralaması yarışında verecek.

Yarışma öncesinde konuşan Amina, “Türkçe ve Türk müziğini çok seviyorum. Sanatçı olmayı istiyorum. Başka müzikleri de seviyorum ama Türk müziğine hayranım “ dedi. Amina, Funda Arar’dan seslendirdiği parçayla yarışmada ne kadar iddialı olduğunu ortaya koydu.

'ÖĞRETMENİ AMİNA'YA DESTEK VERDİ'

Olimpiyatlarda öğrencisini yalnız bırakmayan Amina’nın öğretmeni Jutta Paul Fey, “ Olimpiyatlar çok önemli. Hem toplumların birbirleriyle anlaşmaları için çok önemli. Bu önemi bildiğim için Amina’yı tavsiye ettim. Amina’nın yarıştığı dalda başarılı olacağına inancım her zaman tamdır. Bundan böyle de bu olimpiyatların destekçisi olacağım.” dedi.

Kızıyla birlikte Türkiye'ye gelen anne Azra Sibcani de “Biz sadece kızımız için değil, tüm çocuklar için geldik. Bu organizasyon çok güzel bir şey. Organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Türkçe Olimpiyatları'nda olmaktan büyük sevinç duyuyorum. Buraya gelen tüm dünya çocukları güzel.” İfadelerini kullandı.

Amina’nın babası Esad Sibcani ise “Bu olimpiyatların sloganı 'insanlık ele ele' imiş. Bu sadece çocuklar için değil tüm insanlık için geçerli olan bir şey. Burada çok iyi insanlarla tanıştım. Organizasyon mükemmel. Buna destek veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.