1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Almanlar, Trabzon'daki Loijstik Aktarma Noktasının Kapılarını Basına Açtı
Almanlar, Trabzondaki Loijstik Aktarma Noktasının Kapılarını Basına Açtı

Almanlar, Trabzon'daki Loijstik Aktarma Noktasının Kapılarını Basına Açtı

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden geri sevkini yapan Trabzon Lojistik Aktarma Noktası, kapılarını basın mensuplarına açtı.

A+A-

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden geri sevkini yapan Trabzon Lojistik Aktarma Noktası, kapılarını basın mensuplarına açtı. Afganistan'dan gelen askeri malzemeleri ayrıştırma, kontrol ve konteynırlara yükleme işleminin yapıldığı Trabzon Limanı’nda yapılan toplantıda Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Kurmay Albay Michael Sinn ve Yarbay Ulrich Kraus, basın mensuplarına bilgi verdi. Toplantıda silah ve mühimmat gibi hassasiyet arz eden malzemelerin Afganistan’dan uçakla direkt Almanya’ya götürüleceği, Trabzon üzerinden kesinlikle silah ve mühimmat sevkiyatı yapılmayacağı vurgulandı.

Afganistan’daki ISAF’ın görev süresinin 2014 yılı sonuna doğru bitecek olmasından dolayı geri çekilme işleminin başladığını hatırlatan Albay Sinn, iki ülke arasında yapılan anlaşma gereği Afganistan’da ihtiyaç duyulmayan Alman askeri malzemelerinin Trabzon üzerinden sevkine geçtiğimiz aylarda başlandığın hatırlattı. Sinn, Afganistan’dan uçakla getirilen malzemelerin lojistik merkezindeki işlemlerin ardından gemilere yüklenerek Almanya’ya götürüleceğini belirtti. Toplantıya, görevleri hakkında ilk elden bilgi vermek için yaptıklarını anlatan Sinn, Trabzon’da kendilerini çok iyi hissettiklerini ve şimdiye kadar gerçekleşen işbirliğinden son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Yarbay Ulrich Kraus da, Alman askerleri olarak yılbaşından bu yana Trabzon’da bulunduklarına değindi. Görevlerinin Afganistan’daki askeri malzemelerin geri sevkini yürütmek olduğunu anlatan Karus, “Afganistan’dan kargo uçaklarıyla Trabzon Havalimanı’na inen askeri malzemeler buradan Türk nakliye şirketleri tarafından Trabzon Limanı’ndaki lojistik noktamıza taşınıyor. Burada yapılan ayrıştırma ve kontrol işlemlerinin ardından da küçük malzemeler konteynırlara yükleniyor. Bu kontenır ve askeri araçlar daha sonra gemilere yüklenip Almanya’ya gönderiliyor.” dedi. Bu iş için Trabzon’da 130 Alman askerinin bulunduğunu kaydetti. Yaklaşık 2,5 yıllık görev sürelerinde bu sayının 250’ye kadar çıkabileceğini ifade eden Kraus, sevkiyatta alternatiflerine göre Trabzon’un daha uygun olduğu için tercih edildiği bilgisini verdi. Hava ve deniz limanının şartları, iki limanın birbirine yakın olmasının önemli avantajlardan olduğunu belirten Yarbay, çok daha pahalı olan hava nakliyesin bu şekilde deniz yolu ile daha ucuza getirdiklerini ifade etti. Burada yapılan sınıflandırma işleminin Almanya’ya hem zaman hem de ekonomik olarak kazanç sağlayacağını söyleyen Kraus, çıkartılacak envantere göre de araç ve malzemelerin Almanya’daki gerekli yerlere direkt tesliminin sağlanacağını belirtti.

Şu anda Afganistan’dan Trabzon’a haftada ortalama 3-5 uçak indiğini söyleyen Kraus, bu sayının sonraki aylarda haftada 15’e kadar çıkabileceğini kaydetti. Kraus, Trabzon üzerinden yaklaşık bin 100 araç ve 4 bin konteynırlık malzemenin sevkinin gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Lojistik noktasında işlemleri biten askeri araçların 10 ila 12 hafta arasında Ro-Ro gemileri ile Almanya’ya gönderileceğine işaret eden Kraus, konteynırların ise tarifeli gemilerle taşınacağını belirtti. Kraus, ilk konteynır gemisinin de önceki gün Trabzon Limanı’ndan hareket ettiği bilgisini verdi.

Silah ve mühimmat gibi hassasiyet arz eden malzemelerin Afganistan’dan uçakla direkt Almanya’ya götürüleceğini dile getiren Kraus, Trabzon üzerinden kesinlikle silah ve mühimmat sevkiyatının olmayacağının altını çizdi. Kraus, Trabzon’dan gidecek zırhlı araçların silahlarının da sökülmüş olacağını vurguladı.

Toplantıyı medya ve kamuoyunun kendileriyle ilgili merakını gidermek için yaptıklarını söyleyen Yarbay Kraus, bir soru üzerine de Trabzon üzerinden sevk edilen malzemelerin Almanya dışında bir yere götürülmesinin de söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından, Alman askeri yetkililer birimleri teker teker dolaştırarak yapılan işlemleri basın mensuplarına yerinde gösterdi ve bilgiler verdi.


CİHAN

Almanlar, Trabzon'daki loijstik aktarma noktasının kapılarını basına açtı

Almanlar, Trabzon'daki loijstik aktarma noktasının kapılarını basına açtı

Almanlar, Trabzon'daki loijstik aktarma noktasının kapılarını basına açtı

Almanlar, Trabzon'daki loijstik aktarma noktasının kapılarını basına açtı

Almanlar, Trabzon'daki loijstik aktarma noktasının kapılarını basına açtı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.