1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Almanya'dan Kazandıkları Tazminatla Okul Yaptırıyorlar
Almanyadan Kazandıkları Tazminatla Okul Yaptırıyorlar

Almanya'dan Kazandıkları Tazminatla Okul Yaptırıyorlar

Almanya’da yaşayan Aksaraylı Mülayim ve Şaziye Kaya çifti, yanlış tedavi sonucu engelli olan kızları Nuray Kaya için Alman mahkemelerinde açtıkları tazminat davasından kazandıkları 500 bin Euro ile kızları adına okul yaptırıyor.

A+A-

Almanya’da yaşayan Aksaraylı Mülayim ve Şaziye Kaya çifti, yanlış tedavi sonucu engelli olan kızları Nuray Kaya için Alman mahkemelerinde açtıkları tazminat davasından kazandıkları 500 bin Euro ile kızları adına okul yaptırıyor.

Mülayim ve Şaziye Kaya, kızları Nuray Kaya’nın adını taşıyan bir okul yapılması için Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’dan talepte bulundu. Palta da gurbetçi çiftin okul yaptırma isteklerini Aksaray Valisi Selami Altınok ile paylaştı. Yapılan inceleme sonucu, Fatih Mahallesi'nde yapılacak imam hatip ortaokulunun Kaya çiftinin katkılarıyla yapılması kararlaştırıldı.

Vali Selami Altınok, eşi Gülhan Altınok ile Belediye Başkanı Nevzat Palta ve eşi Aysun Palta, Mülayim ve Şaziye Kaya çiftini evlerinde ziyaret ettiler. Vali Altınok ve Başkan Nevzat Palta, henüz bir yaşında iken kalça çıkıklığında uygulanan ameliyatlar ve narkoz sonucu felç geçiren 32 yaşındaki Nuray Kaya’ya da geçmiş olsun dileğinde bulundular.

VALİ ALTINOK: HAYIRLARIN EN GÜZELİ EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR

Vali Altınok yaptığı açıklamada, “Verebilmek cesaret ister, zenginlik yürek işidir.” diyerek şunları söyledi: “Belediye başkanımız söyledi, hayırların en güzeli eğitime yapılan, geleceğimize yapılan, çoluk çocuğumuzun daha iyi yetişebilmesi için yapılan yatırımlardır. Burada da gerek hacı amcam gerek hacı teyzem tedavi sırasında mağdur kalan evladımız adına oradan tazminattan almış oldukları meblağı eğitim kurumlarına yatırıp, Aksaray'da okuyacak çocuklarımızın geleceğine katkı yapmak istediler. Verebilmek cesaret ister. Yardım yapabilmek cesaret ister. Zenginlik yürek işidir. Bu yürekli teyzemize ve amcamıza teşekkür ediyorum. Meblağ olarak 500 bin Euro katkı yapacaklar. Bize de Fatih Mahallesi'nde yapacağımız imam hatip ortaokulunu teyzemizin ve amcamızın katkılarıyla yapacağız, bitirdikten sonra da bu güzel kızımızın adını o okulda yaşatacağız inşallah. Ben hem amcama hem teyzeme teşekkür ediyorum. Aksaray’daki bütün hemşehrilerimizin de bunu duymasını özellikle arzu ediyorum. Güzel bir iştir. Hayırda yarışmak lazım geldiğini düşünüyorum. Bütün hemşehrilerimiz zaten Aksaray'da eğitim noktasında gerçekten çok büyük katkı veren hemşehrilerimiz var. Bir yeni kapı daha açılmış oldu. Ben teşekkür ediyorum. Kızımıza sağlık sıhhat afiyet diliyorum. Yıllarca yurt dışında emek verip koşuşturup yaşamış insanlarımızın memleketlerini Aksaray’ı, Aksaraylıyı unutmamış olmalarından dolayı gurur duyuyorum. Aksaraylıya yakışan da budur. Bizim insanımız böyle mert, yürekli, yiğit, para pul hesabı yapmayan cesur insanlardan oluşan bir şehir burası. Gurur duyulacak bir şehir. Bütün hemşehrilerimizle olduğu gibi hacı teyzem ve hacı amcamla da gurur duyuyorum. Bu işe vesile olan da belediye başkanımızdır. Siz aracılık ettiniz. Allah razı olsun.
Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bizim belediyemizle, valiliğimizle ayrımız gayrımız yok. Biz Aksaray’ın menfaati olduğunda hepimiz koşarak gidiyoruz. Hızla koşuşturuyoruz. Fırsat vermiyoruz açıklık olsun sıkıntı olsun. Aksaray’ın menfaati hem belediyemiz hem bizim hatta herkesin, Aksaray'da nefes alan, yaşayan herkesin menfaati. Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bir vesile oldu. Aracılık yaptı. Allah razı olsun. Bu manada imkânı olan diğer hemşehrilerimizi de katkı vermeye özellikle davet ediyorum.”

BAŞKAN NEVZAT PALTA: ALLAH HAYIRLARINI KABUL ETSİN

Belediye Başkanı Nevzat Palta’da okul yaptırma talebinde bulunan Mülayim ve Şaziye Kaya çiftine teşekkür ederek şunları söyledi: “Okul yaptırmak yapmak isteyen bir hemşerimizin evini Sayın Valimiz ve eşlerimizle beraber ziyarete geldik. Teyzemiz yurt dışında eşiyle çocuklarıyla beraber yaşıyor. Bundan 15-20 gün önce bir okul yaptırma konusunda bizden talepleri olmuştu. Bundan çok uzun yıllar önce Nuray adlı bu kızımız Almanya'da yanlış bir tedavi sonucunda maalesef mağdur duruma düşüyor. Daha sonra bunun uzun süren mahkemesi sonucunda bir tazminat parası kazanıyorlar. Teyzemizin isteği de şuydu; bu tazminat parasını biz bu çocuğumuzun adına bir okul yaptırılması ve bir ömür boyu böyle bir hayır kapısının açılmasını temenni etti. Ben de inşallah Sayın Valimizle paylaşalım dedim. Şehir merkezinde mümkün olduğu kadar bir yer bulunursa kızımızın adına bir okul yaptırabileceğimizi söyledik. Sayın Valimiz de sağ olsunlar araştırdılar uygun bir yer bulundu. İmam hatip ortaokulunun inşallah yapılması konusunda hemfikir olundu. Ben burada özellikle teşekkür ediyorum. Yani hem teyzemizden hem de eşinden Allah razı olsun diyorum. Güzel bir hayır kapısı. Çünkü oradaki okuyan çocuklarımızın hepsinin duaları hem kendilerine hem de bu kızımıza hem sağlıklarında hem de inşallah öbür dünyada güzel sevaplar kazandıracağı kanaatindeyim. Allah hayırlarını kabul etsin diyorum.”

"KIZIMIZIN ADINA GÜZEL BİR HAYIR YAPIYORUZ"

Baba Mülayim Kaya duygularını şu şekilde ifade etti: “Kızımız adına bir hayır yapıyoruz. Nasip olursa bir okul yaptıracağız. Belediye başkanımız bizlere yardımcı oluyorlar. Valimiz yardımcı oluyorlar. Biz iyi bir iş yapmak istiyoruz.”

Anne Şaziye Kaya ise amaçlarının devlete millete hayırlı, insanların yetişmesi için bir okul yaptırmak olduğunu ifade ederek, “Ben hiç okula gitmedim. Amacım çocuklarımız okusun. Devlete millete hayırlı evlatlar yetişsin. Benim amacım bu. Bunu kızımın adına istiyorum. İnşallah orada hayırlı evlatlar yetişir.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.