1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Alosbi’de 634 Bin Metrekare Sanayi Parseline Tapu
Alosbi’de 634 Bin Metrekare Sanayi Parseline Tapu

Alosbi’de 634 Bin Metrekare Sanayi Parseline Tapu

İzmir’in önemli sanayi bölgelerinden olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) 634.

A+A-

İzmir’in önemli sanayi bölgelerinden olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) 634.831 m2 sanayi parseli tapusu sahibini buldu.

ALOSBİ, petrokimya havzasının içinde yer alması, PETKİM ve TÜPRAŞ gibi tesisler sayesinde ham maddeye yakınlığı, lojistik avantajları, yatırımcıya sunduğu ideal koşullar dolayısıyla özellikle kimya, demir çelik ve otomotiv sektörleri için cazibe merkezi. ALOSBİ’de mayıs ayı içerisinde toplam 634.831 m2 sanayi parseli için 42 adet tapu sanayicilere devredildi.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 83 firmanın tapu sahibi olmasıyla 1.600.000 metrekarelik sanayi parseli sahiplerini bulmuş oldu. En büyük parsellere sahip organize sanayi bölgelerinden olan ALOSBİ’de geçtiğimiz aylarda kimya sanayinin önde gelen kuruluşlarından Dalan Kimya 100 bin, Akdeniz Kimya 50 bin, Bağ Yağları da 100 bin metrekare büyüklüğündeki parselin tapusunu almıştı. Bölge Müdürü Bülent İlktuğ, haziran ayı içerisinde de 31 yatırımcının toplam 437.484 m2 parselin tapusunu alacağını söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.