1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alperen Ocakları: Ayasofya İbadete Açılsın
Alperen Ocakları: Ayasofya İbadete Açılsın

Alperen Ocakları: Ayasofya İbadete Açılsın

Alperen Ocakları İzmir İl Başkanlığı, Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması için başlattığı kampanyada, bir hafta boyunca 7 bini aşkın imza topladı.

A+A-

Alperen Ocakları İzmir İl Başkanlığı, Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması için başlattığı kampanyada, bir hafta boyunca 7 bini aşkın imza topladı. İl Başkanı Mete Taş, "Ayasofya'nın halıları serilmeli ve aşkın fetih namazını kılmaları için Ayasofya Camisi müminlere iade edilmelidir." dedi.

Taş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Tam bağımsız olamayışımızın sembol mabedi Ayasofya Camisi'ni Ayasofya zindanı halinde başımıza geçirenlere 6 asırlık bir kapak olsun diye elzem bir mesaj vermek için derhal halıları serilmeli ve müminlere iade edilmelidir. Hiçbir siyasi hesap ve kaygı gütmeden ve bütün fatihlik haklarından feragatle beyan ederiz ki Anadolu insanının önemli bir kesiminden oy almış mevcut hükümet, işte ona oy vermemiş bizlerin de oylarımızla değilse bile başlarımızla vereceğimiz desteğimize dayanarak adımını atmalı, İstanbul'a mührünü vurmuş koca Fatih'in türbesi önünde, Ayasofya'nın cami yapıldığını en kısa zaman içinde ilan etmelidir." CİHAN

Alperen Ocakları: Ayasofya ibadete açılsın

Alperen Ocakları: Ayasofya ibadete açılsın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.