1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Altay: Dışarıdan Gelen Hasta Yakınları Banklarda Perişan
Altay: Dışarıdan Gelen Hasta Yakınları Banklarda Perişan

Altay: Dışarıdan Gelen Hasta Yakınları Banklarda Perişan

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, çevre illerden Erzurum'a tedavi ve muayene amaçlı gelen hastaların refakatçilerinin, hastanelerin banklarında yattığını, bu durumun insan onuruyla bağdaşmadığını söyledi.

A+A-

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, çevre illerden Erzurum'a tedavi ve muayene amaçlı gelen hastaların refakatçilerinin, hastanelerin banklarında yattığını, bu durumun insan onuruyla bağdaşmadığını söyledi. Altay, hasta yakınlarının barınma ihtiyacını karşılayacak merkezlerin kurulup hizmete sokulmasını talep etti.

Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve çevre ülkelerin sağlık merkezi. Erzurum'daki hastanelerde tedavi ve muayene olmak için çevre illerden her gün onlarca kişi Erzurum'a geliyor. Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, Erzurum'a çevre illerden gelen hasta yakınlarını barınacak yer bulamadıkları için hastanelerin koridorlarındaki banklarda sabahladıklarını ifade etti.

Uzun süreli tedavi gerektiren kanser, kalp ve böbrek hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinin Erzurum'a başarı ile gerçekleştirildiğine değinen Altay, "Erzurum'a tedavi imkânlarının geniş olması nedeniyle Doğu ve Güneydoğu'dan birçok hasta tedavi amaçlı olarak Erzurum'u tercih etmekte. Ancak kendine veya yakınına şifa ararken hastane koridorundaki banklarda günlerce yatan, ceketlerini yorgan yapan hasta yakınlarının varlığını üzülerek görmekteyiz. Birçok ilden kilometrelerce yol kat edip Erzurum’a gelen ve hastalarına derman arayanların bu vatandaşlarımızın çaresizliklerini görerek bu insanları sefaletten kurtararak sıcak bir yuvaya kavuşturmalıyız." dedi.

Ankara'da şefkat evi adı altında kurulan misafirhanelerde barınma, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, banyo ihtiyacının devlet tarafından ücretsiz karşılanarak hasta ve hasta yakınlarının hizmetine sunulduğuna işaret eden Altay, "Bu hizmetlerin hasta ve hasta yakınlarına sunulması, sağlık sorunlarının beraberinde getirdiği zorlu mücadelenin yanında hiç olmasa sosyal yardım ihtiyaçlarının karşılanması ile yalnız ve çaresiz olmadıklarının hissettirilmesi, hem moral hem de motive açısından onlara umut ışığı olacaktır. Ankara'da olduğu gibi Erzurum'da da şefkat evleri projesinin hayata geçirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Tüketici Hak Arama Derneği olarak yetkililer ve hayırseverlerden bu büyük yaraya merhem olmalarını talep ediyoruz. Bu misafirhanelere yapılacak yatırımın insanımıza ve insanlığa olacağı unutulmamalıdır." açıklamasında bulundu.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.