1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın Çakıldı!..
Altın Çakıldı!..

Altın Çakıldı!..

Altının ons fiyatı dün ABD'de açıklanan perakende satışlar verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından düşüşe geçerek 1.285,38 dolara kadar geriledi.

A+A-

Haftanın ilk işlem gününe 1.318 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı Ukrayna-Rusya arasındaki gerginliğin yeniden tırmanmaya başlamasıyla son üç haftanın en yüksek seviyesi olan 1.331 dolara kadar yükseldikten sonra günü 1.327,27 dolardan tamamladı.

Bugün güne 1.327,55 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı dün ABD'de açıklanan perakende satışlar verisinin ve Citigroup'un ilk çeyrek bilançosunun beklentilerden iyi gelmesinin ardından ABD ekonomisine ilişkin iyimserliğin artması ve güvenli varlıklara talebin azalacağı beklentisiyle bugün sert bir şekilde düşüşe geçerek 1.285 dolara kadar geriledi.

Ak Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Gökhan Şen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, altının ons fiyatının 1.290 dolar seviyesinden yukarı geçilirken kısa vadeli yükselişe dikkat çektiklerini ve 1.310 doların ardından da 1.340 dolar seviyelerini telaffuz ettiklerini hatırlatarak, 1.330 dolara kadar yükselen altının ons fiyatının son ABD verileri ile güç kaybetmeye başladığını ve Ukrayna'daki risklere rağmen satışların hızlandığını ifade etti.

Altında yukarı potansiyele inananlar için geriye Ukrayna-Rusya gerginliği dışında bir materyal kalmadığını aktaran Şen, "1.310 dolar seviyesi kısa vadeli önemli bir teknik seviye olarak aşağı geçiliyor. Bu da benim genel kötümser moduma geri dönmem için bir bahane olacak. Yükselmesi beklenen faizler ortamında, yükselişler sınırlı da olsa kuvvetli başlayan ABD 2. çeyrek verileri altın için kuvvetli dolar üzerinden problem yaratabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.