1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Altındağlı Gençler, Yaylada Yaz Kampına Girdi
Altındağlı Gençler, Yaylada Yaz Kampına Girdi

Altındağlı Gençler, Yaylada Yaz Kampına Girdi

Ankara'nın Altındağ Belediyesi, Çamkoru Gençlik Kampı sezonunu açtı. Ankara’ya 100 kilometre mesafede bulunan Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı’ndaki tesisleri Kızılay ile yapılan protokol gereğince 3 yıldır Altındağlı gençlerin kullanımına açan Altındağ Be.

A+A-

Ankara'nın Altındağ Belediyesi, Çamkoru Gençlik Kampı sezonunu açtı. Ankara’ya 100 kilometre mesafede bulunan Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı’ndaki tesisleri Kızılay ile yapılan protokol gereğince 3 yıldır Altındağlı gençlerin kullanımına açan Altındağ Belediyesi, bünyesindeki Gençlik Merkezi üyelerini kampta misafir etmeye başladı.

Doğal güzelliklerin tam ortasında yer alan kampta 5 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılacak olan gençler, kendilerine sunulan yaz tatili hediyesinin mutluluğunu hiçbir ücret ödemeden, doyasıya yaşamaya başladı. 16 farklı mahallede hizmet veren Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri’ne üye gençlerin yaz tatili boyunca devam edecekleri gençlik kampında bu yıl yaşları 12-16 yaş arasında değişen 1000 genç misafir edilecek.

Geçtiğimiz hafta sonu Ulucanlar Cezaevi önünden Çamkoru Gençlik Kampı’na uğurlanan ilk kafile, dolu dolu bir kamp dönemi geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Altındağ Belediyesi’nin Çamlıdere’de hizmete sunduğu Çamkoru Gençlik Kampı’na katılan birinci grup kampçılar veda ateşini yaktı. 5 günlük kamp yaşantısını çeşitli etkinliklerle süsleyen gençler, mutluluğu ve hüznü bir arada yaşadı.

Beş gün kalan 100 kişilik ilk grup, drama, el sanatları, müzik, halk oyunları, spor, doğa yürüyüşleri gibi pek çok konuda düzenlenen etkinliklere katıldı. Gençlere, özgüven ve sorumluluk duygusunun aşılandığı kamp, kişisel gelişim açısından da büyük önem taşıyor.

TEMİZLİĞE ÖZEN GÖSTERİYORLAR

Yataklarını, dolaplarını ve kıyafetlerini düzenlemeyi öğrenen Altındağlı gençler, barakalarının temizlik görevini de kendileri üstleniyor. Gerek odalarına gerekse oyun alanlarına pırıl pırıl bir görünüm kazandıran kampçılar, düzenli ve disiplinli bir hayat tarzını benimsiyor. Bol bol oksijen depolayan gençler, farklı yarışmalarda da boy gösteriyor.

Genç kampçılar arasında ailelerinden ilk defa ayrı kalanlar da var. Sabah, öğlen ve akşam yemeklerini toplu olarak yiyen genç kampçılar, yemek israfını önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Gençlerin, gün boyu harcadığı kaloriler hesaplanarak en uygun yemeklerin tercih edildiği kampta, sağlığa gösterilen özen birinci sırada yer alıyor.

Genç kampçılar, veda gecesi etkinliklerinde Milli Mücadele Dönemi’ni temsil eden tiyatro gösterisiyle izleyicilerden tam not aldı. Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet ve Yunus Emre’ye ait şiirleri okuyan Altındağlı gençler, ailelerine duygusal anlar yaşattı. 10. Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyen kampçılar, kardeşlik mesajları vermekten de geri kalmadı.
CİHAN

Altındağlı gençler, yaylada yaz kampına girdi

Altındağlı gençler, yaylada yaz kampına girdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.