1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amaç Açısından Gezi Eylemlerinden Farkı Yok!
Amaç Açısından Gezi Eylemlerinden Farkı Yok!

Amaç Açısından Gezi Eylemlerinden Farkı Yok!

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, THY için başlattıkları grevin; hedef ve amaç açısından Gezi Parkı eylemlerinden farkının olmadığını söyledi.

A+A-

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, THY için başlattıkları grevin; hedef ve amaç açısından Gezi Parkı eylemlerinden farkının olmadığını söyledi. Ayçin, “Oradaki eylemin başarısı, olumlu sonucu bize yansıyacaktır.” dedi.

Hava-İş Sendikası tarafından THY’de başlatılan grevin ardından 37 gün geçti. İlk günlerinde Türkiye gündeminde önemli yer edinen grev, zamanla kamuoyu gündeminden düştü. Son olarak Gezi Parkı eylemleri sebebiyle dikkatler, bu eyleme yöneldi.

Grevin başladığı günkü heyecanla devam ettiğini belirten Atilay Ayçin, Gezi Parkı eylemlerinin grevlerini etkilediğini belirtti. Gezi Parkı eylemleri ile grevlerinin birbirinden çok fazla ayırmamak gerektiğini ifade eden Ayçin, “Orada verilen mücadele de hak, insanca yaşam mücadelesiydi, buradaki de o şekilde hak kavgasıdır. Tabiî ki etkileşim ve kapsam olarak İstanbul’a sonra Türkiye’ye yayılan bir eylem boyutuna ulaştı. Hatta uluslar arası boyuta ulaştı. Grevimizin her geçen gün büyüyen bir eylemin gölgesinde kalması gayet doğaldır. Hedef ve amaç açısından oradaki eylemi grevimizden farklı görmedik. Oradaki bir başarı, olumlu sonuç bize de yansıyacaktı. Yansıyacağını da umuyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.