1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AMAÇ: MEZHEP GERİLİMİ
AMAÇ: MEZHEP GERİLİMİ

AMAÇ: MEZHEP GERİLİMİ

Gezi Parkı eylemlerini değerlendiren Alevi kanaat önderlerinden Seyit Derviş Tur, önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

'Baba Mansur' soyundan gelen Alevi kanat önderlerinden Seyit Derviş Tur, Türkiye'de sağ-sol, Türk-Kürt çatışmasının ardından şimdi de Alevi - Sünni ayrımının körüklemek isteyenlerin olabileceği uyarısında bulundu. Sağduyu çağrısında bulunan Tur, 'İçimize girmiş başka milletlerden birileri Alevi - Sünni çatışmasını çıkarmak istiyor olabilirler' dedi. Demokratik toplumlarda idareye karşı oluşan tepkiyi dile getirmenin bir hak olduğunu, fakat başkasının malına, canına zarar vererek hak aranmayacağını ifade eden Tur, 'Herkes düşüncesini rahatlıkla dile getirebilmeli. Yakarak, yıkarak, zarar vererek hiç bir yere varılmaz. Bunu Alevi de Sünni de yapmamalı. İçimize girmiş başka milletlerden birileri, Alevi - Sünni çatışmasını çıkarmak istiyor olabilir' dedi.

Tur, 'Biz Alevi ve Sünni toplumu olarak kardeşçe, bir birimize destek verir ve oyunlara gelmezsek inşallah bu da olmayacak.' diye konuştu.

"CEM EVİNE STATÜ LAZIM"

Tur, şöyle devam etti: 'İçimizde aslen Alevi olmasa da Alevi gözükenler var. Alevi gibi görünüp her türlü pisliği de yaptılar.' Cem Evleri'nin bir statüye kavuşturulması gerektiğini ifade eden Tur, ibadet edilen her yerin Allah'ın evi olduğuna dikkati çekti!

'İran'ın ilgisi anlamsız'

Alevi dedeleri ve kanaat önderlerinin de bulunduğu bazı kişilerin İran'a davet edildiği iddialarına da değinen Tur, 'İran, Anadolu Alevileri ile olan 'dindaşlığı'nı kullanıyor olabilir. İran bunu unutmasın ki, İran Şiisi ile Anadolu Alevisi kol kola yürümez' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.