1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amasya Kitap, Kültür Ve El Sanatları Fuarı Açıldı
Amasya Kitap, Kültür Ve El Sanatları Fuarı Açıldı

Amasya Kitap, Kültür Ve El Sanatları Fuarı Açıldı

Amasya Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen Birinci Amasya Kitap, Kültür ve El Sanatları Fuarı törenle açıldı. Yeşilırmak ke...

A+A-

Amasya Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen Birinci Amasya Kitap, Kültür ve El Sanatları Fuarı törenle açıldı.

Yeşilırmak kenarında bulunan Şehzadeler Gezi Yolu üzerinde açılan fuara 60 yayınevi 15 binin üzerinde kitapla katıldı. Fuarda edebiyat kitapları, batı klasikleri, dini içerikli kitaplar, çocuk kitapları ve el sanatlarından oluşan çok zengin bir içerik sergileniyor.

Amasya’da ilk defa Diyanet Vakfı ile ortaklaşa kitap fuarı açıldığını kaydeden Belediye Başkanı Cafer Özdemir, fuarı özellikle Şehzadeler Gezi Yolu'nda açmalarının sebebinin, vatandaşların eşleriyle, arkadaşlarıyla gezerken yayımlanan eserleri görüp istifade etmeleri olduğunu söyledi. Özdemir, "Böylesi bir kültür faaliyeti inanıyorumki halkımızın ilgisini çekecektir. Tüm kitapseverleri ve okurları fuarımıza bekliyoruz." dedi.

'MÜSLÜMANLAR OLARAK ÇOK BİLGİLİ OLMAK ZORUNDAYIZ'

Diyanet Vakfı ve Amasya Belediyesi işbirliği ile yapılan organizasyonun kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden İl Müftüsü İsmail İpek, "İlimizde ilk olan bu fuarın devamı da olacaktır. Ümit ediyorumki halkımız özellikler gençlerimiz bu fuardan çok istifade edecek. Bizler insanlarımıza hizmet etme arzusundayız. Biz Müslümanlar olarak çok bilgili olmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Fuara katılan Mutlu Yayınevi ve sahibi Yazar İsmail Mutlu, günümüz Türkçe'si yayımlanan ilk Risale-i Nur kitaplarının yayımcısı olduklarını ve bu hizmeti Amasyalı vatandaşlarla buluşturmak için fuara katıldıklarını söyledi.

Şehzadeler Gezi Yolu'nda açılan fuar, 15 Haziran 2012 tarihine kadar hizmet verecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.