1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amasya Üniversitesi’nin Projesine Tübitak’tan Destek Geldi
Amasya Üniversitesi’nin Projesine Tübitak’tan Destek Geldi

Amasya Üniversitesi’nin Projesine Tübitak’tan Destek Geldi

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Karamustafaoğlu tarafından hazırlanan 'Fen Öğretiminde Materyal Tasarımı ve Kullanımı Danışmanlığı' konulu projeye, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ndan destek ge.

A+A-

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Karamustafaoğlu tarafından hazırlanan 'Fen Öğretiminde Materyal Tasarımı ve Kullanımı Danışmanlığı' konulu projeye, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ndan destek geldi. Projedeki amacın, Fen Bilgisi öğretmenleri ve öğretmen adaylarına, fen ve teknoloji öğretiminde kullanabilecekleri somut materyal geliştirme ve kullanma becerisini kazandırmak olduğu bildirildi.

Doç. Dr. Orhan Karamustafaoğlu, yaptığı açıklamada, projedeki amacın; Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan fen bilgisi öğretmenleri ile öğretmen adaylarına yönelik, fen ve teknoloji öğretiminde kullanılabilecek somut materyal geliştirme ve kullanma becerisi kazandırmak olduğunu söyledi.

Karamustafaoğlu, "Bunun yanı sıra öğretmenlerimize, ilköğretim fen ve teknoloji öğretim programında yer alan bazı soyut kavramların anlaşılmasını sağlamak, öğretmen ve öğretmen adaylarının fen bilimlerine yönelik yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, özellikle kırsal alanlarda görev yapan ve laboratuvar imkânı olmayan öğretmenleri basit araç gereçlerle yapacakları materyallerle birçok etkinlik gerçekleştirebileceklerini göstermektir.” dedi.

Katılımcılar arasında karşılıklı fikir ve deneyim paylaşımının sağlanacağını ifade eden Karamustafaoğlu, “Proje kapsamında ilgili kişilere, fen öğretiminde materyal tasarlayıp kullanabilme konusunda bilgi ve beceri düzeylerini geliştirmek amacıyla alan uzmanları koordinatörlüğünde belirlenen konularda etkinlikler, kurslar ve uygulamalı paralel oturumlar düzenlenecektir. Bu konular; fen ve teknoloji öğretiminde öğrenci temelli yaklaşımlar, öğretim teknolojileri ve materyal geliştirme yaklaşımları, fen öğretimi için öğretim materyalleri, materyal tasarlama ve geliştirme süreci, öğretim programından seçilmiş konu ve kavramlara yönelik basit araç gereçlerle materyal tasarımları, tasarlanan ve geliştirilen materyallerin günlük hayatla ilişkilendirilmesidir.” şeklinde konuştu.

Öğretim üyesi Karamustafaoğlu; proje etkinliklerinin, 28 Ocak-1 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini, yürütülecek projede, üç farklı üniversiteden 12 öğretim üyesinin görev alacağını ve toplam 56 saatlik bir ders programı sunacaklarını sözlerine ekledi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.