1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. AMBARLI CADI KAZANI GİBİ
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

AMBARLI CADI KAZANI GİBİ

A+A-

AMBARLI CADI KAZANI GİBİ

AMBARLI GÜMRÜĞÜ’NDE PARMAK ISIRTAN İDDİALAR

‘O’ MÜDÜRLE İLİGİLİ İDDİALAR BİTİP TÜKENMİYOR!..

Sevgili www.etkihaber.com okuyucuları, güzel ülkemin kederli insanları.. Kederli diyorum; çünkü ülkemin üzerinde adeta kara bulutlar dolaşıyor. Geçen yazıma Zonguldak’ta kaybettiğimiz madencilere Allah’tan Rahmet Kederli Ailelerine Başsağlığı dileyerek başlamıştım. Bu yazıma da maalesef, İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit mertebesine ulaşan 6 askerimizle, İsrail askerlerinin kanlı baskınında ölen vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet Kederli Ailelerine Başsağlığı Dileyerek başlamak istiyorum. PKK terörünü ve İsrail’in Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren devlet terörünü buradan şiddetle kınıyorum!!

AMBARLI CADI KAZANI GİBİ

Sevgili okuyucularım bu yazımı bir süre önce kamuoyu gündemine getirdiğim Ambarlı Gümrüğü’ndeki iddialara ayırmak istiyorum. Eğer iddialar doğruysa hakikaten işlevi açısından önemli gümrük kapılarımızdan olan Ambarlı Gümrüğü tam anlamıyla bir cadı kazanı.

Ambarlı Gümrüğü ile ilgili daha önceki yazımda, KİAD Dış Ticaret Şirketi tarafından gümrüğe plastik kapı ve pencere beyan edilen konteynırların içerisinden kâğıt peçete çıktığı ve bunun üzerine İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Şubesi tarafından bu firma, yöneticileri ve olaya adları karışan kişiler hakkında işlem yapılarak ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na konunun iletildiğini belirtmiştim.

Bu olayı kaleme aldığım günden bu yana gerek yazılı gerek telefonla birçok kişi bana ulaşarak çeşitli söylemlerde, iddialarda bulundu. Gelen bu iddialar arasında bana göre çok önemli bilgiler var. İddialara gelince;

BATTAL EFENDİYE VİP MUAMELE

Birinci ve en önemli iddia, soruşturma kapsamındaki şirketin perde arkasındaki kişi olduğu söylenen BATTAL K. adlı kişinin, Ankara’ya yaptığı ziyaretlerden sonra hatırlı kişiler tarafından ağırlandığı, kaçakçılık olayının gerçekleşmesine saatler kala da çok önemli bir müdürün İstanbul’daki bir müdürü defalarca arayarak adeta ‘kaçakçıya dokunma’ gibi talimatları var. Bu doğru mudur? Bilemem ama doğruysa üzerine hassasiyetle gidilmesi gereken bir iddia.

BASKIYA BOĞUN EĞMEDİ!

İddialar arasında önemli olanlardan biri de, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılı Şubesi Ekipleri’nin kaçakçılık olayına el koydukları günün gecesinde yaşandığı iddia edilen olaylar. İddiaya göre; o gece enteresan ama güzel şeyler yaşanır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bir üst düzey müdürün telefonlarından bıkan İstanbul’daki müdür, İstanbul Sirkeci’de bulunan İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Müdürlüğü’ne gelir. Başmüdürün Sirkeci’ye geliş amacı Ankara’dan kendine gelen yoğun telefonlar nedeniyledir. Ama başmüdür burada pek çok kamu görevlisine örnek olan bir davranışta bulunur. Müdür onurlu bir davranış göstererek kaçakçının değil; operasyonu yapan ekiplerin yanında durur. Yani telefondaki yoğun baskıya boğun eğmez!.

(O) MÜDÜR 20 DEFA ARAMIŞ!

Merak ediyorum ‘o’ müdür acaba İstanbul’daki o onurlu müdürü kaçakçılığın olduğu gece kaç defa aramıştır. Vallaha şimdi teknolojide sınır yok merak eden varsa sorsun GSM şirketine 5 dakikalık iş benden söylemesi. Bana gelen bilgilerde o gece ‘o’ müdür İstanbul’daki müdürü en az 20 defa aramış!!

ZATEN SABIKALI FİRMA DEĞİL Mİ?

Yine zihinleri kurcalayan bir olayda somut olarak daha öncede adı hayali ihracat olaylarına karışmış bu firmanın hayali ihracatlarının olduğunu bilinmesine karşın bu firma hakkında ciddi bir araştırma yapılamaması. Üzülerek belirtmekte istiyorum ki; birçok gümrük kapısında olduğu gibi Ambarlı Gümrüğü’nde özellikle A firmasına farklı muamele B firmasına farklı muamele had safhada.

SAYIN BAKANIM;

Sayın Bakanım Hayati Yazıcı, son olarak da sizlere haddim olmayarak bir şeyler sormak istiyorum. Sayın Bakan başta müsteşarınız olmak üzere, üst düzey yöneticilerinizin birbirleriyle kavgalı olduklarını biliyor musunuz? Hükümetinizin göreve getirdiği bu bürokratların ellerindeki, daha adli makamlara intikal bile etmeyen evrakları da ulusal basına sızdırarak birbirlerine savaş açtıklarından da haberiniz var mı?

Neyse bilginiz olsun benden söylemesi..

ÖNEMLİ NOT: Değerli okuyucularım; geçen hafta Gümrük Müsteşarlığı’nda çok önemli disiplin kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda bazı TASİŞ görevlileriyle ilgili de çok önemli kararlar alındı. Bu konunun bütün detaylarını, alınan kararları, bu kararın ne kadar haklı-ne kadar haksız olduğunu ilerleyen günlerde sizlere aktaracağım. Şimdilik esen kalın. Hoşça kalın!.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum