1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. AMBARLI KAYNAYAN KAZAN
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

AMBARLI KAYNAYAN KAZAN

A+A-

AMBARLI KAYNAYAN KAZAN

BIRAKIN ARTIK ERDOĞAN'IN YAKASINI..

HER TAŞIN ALTINDAN ‘ŞİRİNEVLER’ ÇIKIYOR!

ARTIK UYAN ANKARA

 

Önce siyasetle başlayalım. Anayasa da yapılacak değişiklikler ve başkanlık sistemi için gerçekleştirilen referandum seçiminin ardından yaşananları irdeleyelim. Önce Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olan bu referanduma katılımın yüksek olmasından dolayı halkımı kutlamak isterim. Sonra da halkın kendi insiyatifi ile demokratik girişimi ile sonuçlanan 'EVET' in sonucuna karşı yapılan yersiz ve mesnetsiz iddialara bir bakalım... İsyancıların başında ne yazık ki Ulu Önder Atatürk'ün partisi CHP var. CHP sandıkta aldığı başarısızlığı ne yazıktır ki, her seçimde yaptığı gibi hilede hurdada arıyor.

İNANIN YAKIŞMIYOR CHP'YE...

Neymiş efendim Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mühürsüz oyları geçerli saymış, sandık başlarında usulsüzlükler yapılmış. YSK başkanının açıklamaları da tatmin etmiyor 'HAYIR'cıları.. Diyor ki başkan 'Burada usulsüzlük yok. Bu uygulama tam 5 kez yapılmış'. Ama nafile, 'Yenilen pehlivan güreşe doymazmış' misali halkı sokağa çıkma davetleri, referandum yenilensin çığırtkanlıkları yapıyorlar. Yakışmıyor bu davranışlar ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi CHP'ye, ne de CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na.

ÜLKENİN TEMELİNE SİZDE BİR HARÇ KOYUN!

İsyan çığırtkanları, aldığı her yenilgi sonrası tekrar mindere çıkmak isteyen pehlivanlara seslenmek istiyorum. Bırakın artık bu 'batı' destekli provokasyonları. Görüyorsunuz ki ülkemiz hem dışarıda hem yurt içinde büyük savaşlar veriyor. Bir yandan ülke ekonomisini düzeltmeye, bir yandan özellikle genç işsizlikteki artışı düşürmeye, bir yandan da eli kanlı terör örgütlerini yok etmeye çalışıyor. Bırakın artık şu ülkenin yakasını, açın önünü insanlarımızın, bırakın artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakasını.

Halkın iradesine saygı duyun. Bırakın felaket tellallığını gelin sizde bu ülkenin temeline bir harç olun...

HER YOL ŞİRİNEVLER

Gelelim bizim gümrük işlerine.. Konumuz yine Ambarlı Gümrüğü. Hani şu işlerin hep yolunda gittiği, kaçak-köçek işlerinin olmadığı yönünde tarafıma hep mailler gönderilen Ambarlı Gümrüğü'ne…

Yahu..! Sizler maillerinizi bile sahte isimlerle gönderecek kadar yalancı ve utanmazsınız. Haklı olan kişi der ki 'Aykut bey ben şuyum ve bu konuyu yanlış yazıyorsunuz' Ama sizde nerede o yürek. Selman Balaban diye bir kişinin adını kullanıp Ambarlının güllük gülistanlık yer olduğunu belirtiyorsunuz. Dedim ya yalancı ve sahtekârsınız. Ne yazık ki öyle de kalacaksınız.

LÜKS OTELLERİN KUŞLARI

Bunlar var ya bunlar, İstanbul'un Ataköy’ündeki lüks otellerin kuşları. Genelde yedikleri naneden önce ve sonra hep bu otellere tünerler. Lüks otellerin resmi kuşları şimdi de beni susturmak için yukarıda da belirttiğim ‘Selman Balaban’ adlı bir kişinin adını kullanarak Ambarlıda pembe tablo çiziyorlar. “Kaçakçılığın üzerine gidiyoruz, Ambarlı Gümrüğü'nü Şirinevler Bahçelievler'deki bazı gümrük müşavirlerinin soymasına izin vermiyoruz” diye mektuplar gönderiyorlar. Yok, sevgili otel kuşları yemezler, hayvan terli...

AH SİZİ AH LÜKS OTELLERİN KUŞLARI

Bakın iki elim yakanızda. Aha size bir örnek daha yazayım da hani 'o işler yolunda gidiyor' dediğiniz Ambarlıda neler oluyor duymayan duysun, görmeyen gözler görsün.

Yakın bir süre önce Ambarlı Gümrüğü'nden Tuzla Deri Serbest Bölgesi'ne transit gönderilen konteynırı takibe alan polis, eşyaların Tuzla'ya gitmediğini tespit eder. Konuyu derinlemesine araştıran polis bu yolla tam tamına 15 konteynırın gök kubbeye buharlaştığını ortaya çıkarır. Dinliyorsunuz değil mi lüks otellerin kuşları? Şimdi bu işin arkasındakiler kim cik-cikler. Adres Şirinevler değil mi? Duyamadım ne oldu ötemiyor musunuz? Ah sizi ah lüks otellerin fırıldak kuşları...

8 MİLYONLUK SİGARA KAÇAKÇILIĞIN SIR PERDESİ

Hep şamar atacak değiliz ya şimdi biraz da okşayalım. Yazımın bu bölümünde  sizlerle 5 Nisan 2017 günü paylaştığım 8 milyon liralık sigara kaçakçılığının detaylarını yazmak istiyorum.

İddiaya göre; Mısır'daki 'PORT SAİD' limanından kalkan 'SASKİAA' adlı gemi Ambarlı Gümrüğü'ne demirini atar. Gemi gümrüğe yaptığı bildirimde eşyasının 'oto yedek parçası' olduğunu belirtir. Ancak, Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ekipleri eşyayı takibe alırlar. Ambarlı'da X-Ray cihazına sevk edilen eşyanın 1 milyon paket kaçak sigara olduğu anlaşılır. E.. durum böyle olunca da bize de bu operasyonu gerçekleştiren herkesin alnından öpmek düşer...

MADALYONUN DİĞER YÜZÜ VE SORULARIM:

Ammaaaa bir de madalyonun diğer yüzü var. İşte o diğer yüzü çevirmek ve haklı sorularımız sormak da bendeniz Aykut Kalaycı'ya düşer.

Hemen geçelim sorularımıza….

 

1-) 8 MİLYON 720 BİN TÜRK LİRALIK SİGARA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GELİR Mİ?

2-) HANGİ KAÇAKÇI BU MALINI RİSK EDER Kİ?

3-) BU KONTEYNIRLARIN GÜMRÜK İŞLEMLERİ BİTİRİLDİKTEN SONRA ÇIKIŞI SAĞLANIP DIŞARDA OPERASYON YAPILAMAZ MIYDI? O ZAMAN GÜMRÜK AYAKLARI ORTAYA ÇIKMAZ MIYDI?


Bakın amacım operasyona gölge düşürmek değil! Ama düşüncem de şu: BU İŞİN BİR YERLERE DAYANMASI AMBARLI’DAKİ BAZI KİŞİLERİ KURTARMADAN ÖTEYE GİDEMEYECEĞİ KANAATİNDEYİM. Ambarlıda yaşanan tüm bu gelişmelere karşın hala orada bazı yetkililer yerinde duruyorsa, uzunca bir süredir görev yapan muayene memurları yerlerinden kıpırdatılamıyorsa bunun da sorgulanması gerekmez mi? Ah sizi Ataköy'ün lüks otellerinin kuşları ah… Ah sizi gidiler ah...

UYAN ARTIK ANKARA UYAN!!!!!!!!!!!!

 

- YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOTTUR -

BUGÜN YAYINLANAN KARARNAMEYLE (29.04.2017) GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI'NDAN FETÖ İDDİASIYLA İLGİLİ OLARAK TAM 68 KİŞİNİN İLİŞİĞİNİN KESİLDİĞİ BİLDİRİLDİ.

 

- YAZARDAN SON DAKİKA NOTU -

İSTANBUL'DA LÜKS BİR YATTA YAKALANAN SİGARALARLA İLGİLİ OLARAK HANGİ GÖREVLİNİN GÖRÜNTÜSÜ VAR? 

 

YAZARDAN FLAŞ NOT

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaya çıkardığı büyük çaplı sigara kaçakçılığında ele geçirilen 1 MİLYON 317 BİN PAKET SİGARA hangi gümrüklerden girmiştir?

Cevabı olana sütunlarım açık!..

 

YAZARIN NOTU

Adli Kolluk Uygulamalarında Neler Oluyor?

Bekleyin!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum