1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Ambarlı'da Skandallar Hiç Bitmeyecek Mi?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Ambarlı'da Skandallar Hiç Bitmeyecek Mi?

A+A-

AMBARLI'DA SKANDALLAR HİÇ BİTMEYECEK Mİ?

BU GÜCÜ NEREDEN ALIYORSUN EY MÜDÜR?

İKİ BAKANIN YANINDA FETÖCÜ SAVUNMASI

CESARETE BAK CESARETE!

 

Sevgili okurlarım merhaba… Haftanın yeni yazısında çarpıcı haber dosyalarım ile karşınızdayım. Bugün gerçekten heyecanlıyım. Sanki ilk defa yazı yazıyor, sanki ilk defa sizlerin karşısına çıkar gibiyim. Heyecanımın nedeni mesleki.

Mesleki diyorum çünkü aşağıda okuyacağınız bilgi ve haberler gerçekten çok iddialı, gerçekten yaşadığımız şu süreçte şaşırtıcı ve gerçekten düşünülesi... Bakın iddialar demiyorum sevgili okurlar yazacaklarımın hepsi gerçek. Bu gerçekler vatana ihanet, devleti yönetenleri hiçe sayma ve milletli adeta arkadan bıçaklama gibi...

Buyurun sevgili okurlar, sizleri daha çok merak ettirmeden sizleri heyecanıma ortak etmek istiyorum.

ALDIĞIN O GÜÇ BİR GÜN KAFANA İNEBİLİR!..

Sizlere Ambarlı Gümrüğü'nü, bu gümrük kapımızda neler döndüğünü, nasıl adam kayrıldığını, daha doğrusu bu önemli gümrüğümüzde çarkın nasıl döndüğünü defalarca köşeme taşıdım. Hatırlatmak gerekirse şöyle bir geriye gidelim ve büyük harflerle başlayalım birer birer saymaya...

1-) 16.MART.2016 TARİHLİ ‘EY HDP BAŞKA VATAN YOK’ YAZIMDA İRAN’DAN AMBARLI GÜMRÜĞÜ DENETİMİNDEKİ BİR ANTREPOYA GETİRİLEN TUTKAL BEYAN EDİLEN AMA AKARYAKIT ÇIKAN KONTEYNIR.

2-) 14.HAZİRAN.2016 TARİHLİ ‘NELER OLUYOR AMBARLI GÜMRÜĞÜNDE?’ YAZIMDA KONTEYNIRLARIN İÇERİSİNDE BEYAN HARİCİ LÜKS ÇANTA VE VALİZLERİN ÇIKMASI.

ANTREPODA İSE BEYANI DELGEÇ OLAN EŞYALARIN 30.000 ADET KALİTELİ SAAT ÇIKTIĞI.

3-) 21.EYLÜL.2016 TARİHLİ ‘AMBARLI MİS GİBİ KOKUYOR’ YAZIMDA UKRAYNA’YA KUMAŞ İHRAÇ EDİLECEĞİ BELİRTİLEN KONTEYNIRDA 70.000 ADET PARFÜM ÇIKTIĞI.

Çok önemli olanlarını sıraladım Ambarlıda dönen dolaplardan. Aslında alt alta yazmaya kalkarsanız kum tanesi gibi çoğaltabilirsiniz bu vurgun çarkını. Ama Ambarlının üzerinde öyle bir kalkan var ki, yapanın yanında kar kalıyor. Göstermelik iki-üç gariban memur başka gümrüğe gönderiliyor ve ne yazıktır ki o koca menfaat çarkı son hızla dönmeye başlıyor. Diyeceksiniz ki, ya günümüzde nedir bu dönen çarkın hızı. Aynen devam ediyor sevgili okurlarım. Hem de son zamanlarda o kadar güzel dönüyor ki anlatamam sizlere.

AHA DA SİZE TAZE BİR ÖRNEK

Bakın daha yeni 2016'nın Ekim ayı. Kurtlar Vadisi bu gümrük kapımızda işlemleri kırmızı hatta düşerek gümrük işlemleri bu hattan yapılan 7 konteynırda, evet tam 7 konteynırda çok sayıda ayakkabı ve çanta çıktı. Ama bunlar öyle Saman Pazarı'nda ya da İzmir'in meşhur Bit Pazarı'nda satılan cinsten çanta ve ayakkabılar değil!

Bunlar tanesi veya  çifti 400 ile bin lira arasında değişen kaliteli ve markalı ürünler. Diyebilirsiniz bana markalı ürün ithal etmek yasak mı diye. Tabi ki yasak değil! Zaten bende işin orasında değilim. Ben bu yedi konteynır lüks eşyanın gümrüğe ne beyan edildiğinin peşindeyim. Sizce bu işlemi yapan çakallar gümrük beyanlarında devlete gerçeği ibraz etmişler midir? Tabi ki hayır! Peki, var mı bir görevden alma falan filan. Dedim ya sevgili okuyucularım çark aynen dönüyor Ambarlıda. Garibanlara bir tekme atılıyor ama bu ve bu gibi işlerden sorumlu sorumsuzlara hiçbir şey yapılmıyor daha doğrusu YAPILAMIYOR... Düşünün sevgili okuyucularım, hiç 7 konteynır godoman birinden 'olur' alınmadan bu işe kalkışılır mı? Salak mı kaçakçılığı yapacak o itler... Ah Ambarlı ah... Ah lanet olası güç ah...

AMBARLI'DAKİ O YETKİLİNİN GÜCÜ

Devam edelim Ambarlı Gümrüğü'nde yaşananlara ve özellikle son dönemde ayyuka çıkan olaylara. Hem eskisini hem de yenisini yazdığım bu olaylarda yaşanan son gelişmeler herkesin dilinde. Devlet içerisinde yaşanan bu çirkinlik aynen şöyle sevgili Etki Haber okuyucuları...

Etrafına yüksek sesle 'Ben Ankara'dan destekliyim. İstediğimi yaparım’ diyor. Vay anam vay, vah Ambarlı vah… Vah koca gümrük teşkilatı vah... İşte sevgili okurlarım, Ambarlıdaki çark eskiden olduğu gibi aynen dönmeye devam ediyor. Çarka çomak sokmak isteyenler ya böyle tehditlerle karşı karşıya kalıyor ya da gümrüklerden gümrük beğeniyor. Ambarlıda yaşananlar merceğimin altında. Sizlere bu gümrük kapımızda devlete yakışmayan gelişmeleri önümüzdeki süreçte de bıkmadan usanmadan anlatacağım. Peki, ne zamana kadar? Allah büyük uzun adamın tokadı taaaa oraya gelene kadar...

KOMİSYONA BAK HİZAYA GEL!!

Biliyorsunuz 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası tüm kamu kurum kuruluşlarında olduğu gibi gümrükler içerisinde de yuvalanan FETÖ terör örgütü mensuplarına yönelik araştırmalar ve soruşturmalar başladı. Birçok kamu kuruluşu içindeki FETÖ'cüleri belirleyip bağırsaklarını temizlerken, ne yazık ki gümrük teşkilatı henüz gerekeni yapamadı. Neden derseniz bakın size çok somut ve düşünülesi örnek anlatayım. Gümrük çalışanlarını eli kanlı FETÖ örgütü ile bağlantılarını ortaya çıkarmak için bölge müdürlüklerinde komisyonlar kuruldu. Bu komisyonlardan biri de önemli gümrük bölgemiz Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde oluşturuldu. Oluşturulmasına oluşturuldu da böyle komisyon inanın dostlar başına...

Neden mi? İyi okuyun sevgili yol arkadaşlarım…

FETÖ'cüleri sözde temizlemek için oluşturulan komisyonda kimler var biliyor musunuz? Bölge müdür yardımcısı, kaçak istihbarat müdürü, personel şube müdürü vs. Beyler, yetkililer bundan önceki bölge müdürü kimdi oranın? Peki, kardeşim bu bölge müdürü neden hapiste, neden görevden uzaklaştırıldı? FETÖ'den değil mi?

İyi de sevgili kardeşim bu komisyondakiler o müdürün emrindeki personel değil miydi? Güler misin? Ağlar mısın?  Madem o müdür tutuklandı bence o müdürün altındaki personelde başka yerlere görevlendirilmeliydi. Çok yazık hem de çok yazık... Sormak isterim sizlere bu örgütün elemanlarını belirlemek için illaki 15 Temmuz'un yaşanması mı gerekirdi. Ne diyeyim..? DEVLET KİMLERİN ELİNE KALMIŞ!..

CESARETE BAK.. BAKANLARIN YANINDA FETÖCÜ SAVUNMASI

Evet, sevgili okurlar ara başlığı yanlış okumadınız. Bakan Lütfü Elvan'ın yanında gerçekten pes dedirten yaşanmış bir olay az sonra anlatacaklarım. Olayın yaşandığı yer Mersin Serbest Bölge İşletici Kuruluşu MESBAŞ toplantı salonu. Salonda başta Kalınma Bakanı Bakan Lütfü Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi olmak üzere Mersin Serbest Bölgenin yöneticileri ve iş adamları var. Aynı toplantının bir başka konuğu ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı..

Toplantıda serbest bölgeler yönetmeliğindeki bazı maddeler masaya yatırılıp, olumlu olumsuz görüşler alınıyor. Toplantının bir bölümünde eşyanın serbest bölgeden limana doğru geçişleri ile ilgili fikir tartışması yaşanırken, daha önce bu konuda ne idüğü belirsiz uygulamalar yapan, FETÖ'den tutuklu eski bölge müdürü Murat Kahraman'ın adı geçiyor. Salondaki bir kişi Kahraman'ın serbest bölgelerle ilgili yazdığı raporu eleştirince Cenap Aşçı birden araya giriveriyor. Aşçı tutanaklara da geçen söyleminde iki bakanın yanında aynen şunları söylüyor: 'ARKADAŞIMIZ ŞİMDİ HAPİSTE. ÜZERİNE YÜKLENMEYELİM' salon birden buz kesiyor. Herkes birbirine bakarken Aşçı yerine sakince oturuyor. Bilmiyorum siz ne dersiniz sevgili okurlarım ama ben pes diyorum. Pes hem de ne pes.

İki bakanın yanında hem de...

- YAZARDAN SON DAKİKA NOTU -

İZMİR’DE BİR FİRMANIN KAPİTONELİ VE BAKLAVA DESENLİ MONTLARI GÜMRÜKTEN DÜZ MONT OLARAK ÇEKTİĞİ İDDİALARI DİLLENDİRİLMEKTEDİR. DÜZ MONTUN VERGİSİ % 12 KAPİTONELİ MONTUN VERGİSİ İSE % 12 + %30 EK VERGİSİ VARDIR.

NE DEMEK İSTEĞİM HERHALDE ANLAŞILMIŞTIR!..

- YAZARDAN FLAŞ NOT -

 MERSİN GÜMRÜĞÜ'NDEKİ CANLI HAYVAN İTHALATLARINA DİKKAT!..

BEKLEYİN!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum