1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. American College Board Yamanlar'ı Ap Diploma Programına Dahil Etti
American College Board Yamanları Ap Diploma Programına Dahil Etti

American College Board Yamanlar'ı Ap Diploma Programına Dahil Etti

American College Bord, Özel Yamanlar Liselerini Advanced Placement (AP) diploma programına akredite etti.

A+A-

American College Bord, Özel Yamanlar Liselerini Advanced Placement (AP) diploma programına akredite etti. Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan bir program olan AP, ABD'nin dışında 60'tan fazla ülkede uygulanmakta ve tanınmaktadır. Türkiye'de Amerikan Okulları ile çok az sayıda okulda uygulanan program en önemli uluslar arası diploma programı olarak kabul ediliyor.

AP Programı öğrencilere daha lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlıyor. Özellikle öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında onları diğer öğrencilerden ayırt edecek ve avantaj sağlayacak bir program olarak biliniyor. Özel Yamanlar Liseleri öğretmenleri bu yaz American College Bord tarafından Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve College Counseling alanlarında AP eğitim programından geçirilecek. Böylece Özel Yamanlar Liseleri 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde dört ana branşta AP diploma programına başlamayı hedefliyor. Özel Yamanlar Liseleri AP sınavlarında da başarılı öğrenciler çıkartarak Harvard, Yale, Princeton gibi dünyanın en iyi üniversitelerine daha fazla öğrenci göndermeyi hedefliyor.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Yurt dışı üniversitelerinin kabul aşamasında öğrencilerin AP dersi almaları ve yılsonunda AP sınavlarında başarılı olmaları bu öğrencilerin diğer öğrencilere göre üniversiteye daha hazır olduğunun göstergesi olarak kabul ediliyor. Çünkü lisedeyken üniversite seviyesinde ders almışlar ve sınavına girerek başarılı olmuşlardır.” dedi.
CİHAN

American College Board Yamanlar'ı AP diploma programına dahil etti

American College Board Yamanlar'ı AP diploma programına dahil etti

American College Board Yamanlar'ı AP diploma programına dahil etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.