1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Amerikalı Heyet, Eyüp’e Hayran Kaldı
Amerikalı Heyet, Eyüp’e Hayran Kaldı

Amerikalı Heyet, Eyüp’e Hayran Kaldı

Amerika Birleşik Devletleri Tennessee eyaletinden Senatör Reginald O'Dell Tate ve ekibi Eyüp Belediyesi’ni ziyaret etti. İstanbul’da bir dizi ziyaretl...

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri Tennessee eyaletinden Senatör Reginald O'Dell Tate ve ekibi Eyüp Belediyesi’ni ziyaret etti. İstanbul’da bir dizi ziyaretlerde bulunan ABD’li heyeti, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu makamında karşıladı.

Başkan İsmail Kavuncu, ABD’li heyete Eyüp’ün tarihi ve vizyon projelerini anlattı. Kültürlerarası diyalogun önemine değinen Başkan İsmail Kavuncu, konuklara Eyüp Sultan figürlü tabak hediye etti. Heyette Senatör Reginald O'Dell Tate, LaShun Chevelle Pollard, Harry Ray Brooks, Mary Harrell Brooks, Elect Joseph Earl Armstrong, Gary Lee Odom, Rachel Odom, Dean Patrick Rice, Joshua Glenn Evans, John Charles Tidwell ve Charlotte Tyler Tidwell yer aldı.

Heyet, Eyüp Belediyesi’ni ziyaretlerinin ardından Down sendromlu ve mental özürlü gençlerin katıldığı Şeker Hayat projesinin hayata geçirildiği merkeze gitti. Burada tarihi Eyüp oyuncakları üzerine nikah şekeri yapan, çiçek ve bahçe bakımı konusunda eğitim alan engelli çocuklarla sohbet eden heyet, daha sonra Pierre Loti’ye çıktı. İstanbul Haliç manzarasında yemek yiyen ABD’li heyet, burada lahmacun yapımını da öğrendi. Amerikalı heyetin Eyüp’teki son durağı İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü oldu.

Burada düzenlenen FİGEB Kısa Film Festivali’ni ziyaret eden heyet, akşam yemeğinin ardından Eyüp’ten ayrıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.