1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anadolu Kültür Günleri İle Kopenhag'a Taşındı
Anadolu Kültür Günleri İle Kopenhaga Taşındı

Anadolu Kültür Günleri İle Kopenhag'a Taşındı

Anadolu’yu Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a taşıyan Anadolu Kültür Günleri, görkemli bir programla başladı.

A+A-

Anadolu’yu Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a taşıyan Anadolu Kültür Günleri, görkemli bir programla başladı. Danimarka’da yaşayan Anadolu insanları zaman zaman yağan yağmura rağmen programa büyük bir ilgi gösterdi. Kalabalık Kopenhag’ın en büyük meydanı olan Radhuspladsen’e sığmadı.

Danimarka’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Anadolu Kültür Günleri Kopenhag’daki Mariot Otel’de gerçekleştirilen görkemli bir resepsiyon programıyla başladı. Danimarka Türk İşadamları Derneği (DATİAD) tarafından organize edilen program kapsamında Anadolu kültürünün farklı değerleri Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a taşındı.

Programa Danimarka’da yaşayan Anadolu insanı büyük bir ilgi gösterdi. Kopenhag Belediye Meydanı olarakta bilinen Radhuspladsen’i hıncahınç dolduran Türkiye kökenli insanlar, zaman zaman yağan yağmura rağmen gece geç saatlere kadar meydandan ayrılmadı. Gündüz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Mehter Takımı, Kültür Bakanlığı Türk Müziği ve Semazen Grubu ve Şişli Belediyesi İstanbul Tuana Folklor Grubu’nun gösterilerini izleyip Anadolu mutfağının birbirinden leziz yemeklerinin sunulduğu standlarda yemek yiyenler akşam saatlerinde ise; Nuray Hafiftaş ve Kıraç’ın verdiği konserlerle memleket hasreti giderdi. Program’da ayrıca Yar. Doc. Dr. Lütfi Kaplanoglu tarafından hazırlanan Anadolu temalı resim sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu. Programa Türkiye’den çok sayıda politikacı ve bürokrat katıldı. Mehter, sema ve folklor gösterileriyle devam edecek olan programın ikinci gününde Haluk Levent ve Murat Boz konseriyle son bulacak.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.