1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anadolu Üniversitesi'nden Yabancı Öğrenciler Köy Okulunu Ziyaret Etti
Anadolu Üniversitesinden Yabancı Öğrenciler Köy Okulunu Ziyaret Etti

Anadolu Üniversitesi'nden Yabancı Öğrenciler Köy Okulunu Ziyaret Etti

Anadolu Üniversitesi Erasmus Kulübü öğrencileri, 'Kültürel Farkındalık Projesi' kapsamında yabancı öğrencilerle beraber Mahmudiye ilçesinin Türkmenmecidiye köyünde bir köy okulunu ziyaret etti.

A+A-

Anadolu Üniversitesi Erasmus Kulübü öğrencileri, 'Kültürel Farkındalık Projesi' kapsamında yabancı öğrencilerle beraber Mahmudiye ilçesinin Türkmenmecidiye köyünde bir köy okulunu ziyaret etti. Proje kapsamında yabancı öğrencilerin de katılımıyla 4 farklı köy okulunu ziyaret eden kulüp üyeleri, bu sayede kültürel farklılıkların görülmesi, köy okullarında okuyan öğrencilerin, farklı ülkelerden öğrencilerle bir araya gelmesini sağlıyor.

Eskişehir’in Türkmenmecidiye Köyü Mevlüt-Sıdıka İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Anadolu Üniversitesi'nden yabancı öğrenciler, anaokulundan sekizinci sınıfa kadar öğrencilerin sınıflarına girerek, çevirmen arkadaşlarıyla beraber kendi ülkelerini tanıttı. Erasmuslu öğrencilerin, hem kendi kültürlerini tanıtma imkânı bulduğu hem Türkiye’deki köy okullarını görme fırsatı bulduğu etkinlikte, öğrenciler tarafından miniklere küçük hediyeler dağıtıldı.

Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi gönüllüsü Mustafa Kaygısız da öğrencilere çeşitli oyunlar oynatarak çevre temizliği, iletişim gibi konularda eğitici çalışmalar yaptı. Miniklerin aileleri tarafından misafir edilen ekip, bu sayede farklı bir kültürü tanıma imkanı elde etti. Programın ikinci yarısı, ilköğretim öğrencilerinin halk dansları ve skeçlerden oluşturduğu gösteri ile devam etti.

Proje Koordinatörü Hüseyin Erdem, yabancı öğrencilerin köy okullarında okuyan ilköğretim öğrencileri ile bir araya gelmelerinin kültürel bir yakınlık kurduğuna değindi. Dördüncü defa bir köy okulunda gerçekleştirdikleri projenin amacını anlatan Erdem, şöyle dedi: “Amaç; kültürel farklılıkların ve bu farklılıklar neticesinde oluşan güzelliklerin görülmesi, bilincine varılabilmesi, kişisel gelişime katkıda bulunması ve bireylerin ufuklarının geliştirilip ön yargılarından sıyrılmasını sağlaması amacıyla bu nitelikleri edinim açısından ülkemizin köy okullarında okuyan öğrencilerin, farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencilerle bir araya gelebilmesini sağlamaktır."

Okul Müdürü Sinan Yıldız da böyle bir projenin kendi okullarında gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Anadolu Üniversitesi'ne ve Erasmus Kulübü’ne teşekkür etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.