1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anadolu Yakasındaki Hastaneler Yenileniyor
Anadolu Yakasındaki Hastaneler Yenileniyor

Anadolu Yakasındaki Hastaneler Yenileniyor

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Tuncay Palteki, Anadolu yakasındaki hastanelerin yenilendiğini söyledi.

A+A-

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Tuncay Palteki, Anadolu yakasındaki hastanelerin yenilendiğini söyledi. Palteki, "920 yataklı yeni Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin inşaatına en kısa sürede başlanacak. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 264 yataklı ek hizmet binası için aynı şekilde çalışmalar sürüyor. Yeni Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nin 200 yataklı olarak inşa edilmesi planlanıyor.” dedi.

Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği 6 aylık faaliyetleri ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Birlik adına açıklamalarda bulunan Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Tunçay Palteki, 13 hastanenin tıbbi, mali ve idari yönetiminden sorumlu olan birliğin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği hizmetleri ve projeleri tanıtarak bilgi verdi. Hasta memnuniyeti odaklı çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Palteki, “Sağlık hizmetlerini sunarken hasta hakları ve hasta memnuniyetini ön planda tutmak vazgeçilmez ilkemizdir. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz bütün faaliyetlerimizde ana ilkemiz insan odaklı ve insana değer veren yaklaşımımızdır.” dedi. Palteki, hastaların sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının da 2002 yılında yüzde 39,5, günümüzde ise bu oranın yüzde 76’ya çıktığını söyledi.

Palteki, hasta memnuniyeti odaklı çalışmalarda evde bakım hizmetleri, sağlık merkezlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, personel eğitimleri, kalite ve verimlilik çalışmaları ve kaynakların iyi yönetilmesi olduğunu kaydetti. Hastanelerin fiziki olarak yenilenmesi ile sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılmasının hedeflendiğini anlatan Palteki, “Hastanelerimiz gençleşiyor. 920 yataklı yeni Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin inşaatına en kısa sürede başlanacak. Geçici olarak hizmet verecek prefabrik yapılarımızın kurulumu tamamlanıyor. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 264 yataklı ek hizmet binası için aynı şekilde çalışmalar sürüyor. Yeni Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nin 200 yataklı olarak inşa edilmesi planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Sultanbeyli’de yapılacak 400 yataklı yeni bir hastane inşaatının sürdüğünü kaydeden Palteki, yeni yapılacak olan Tuzla Devlet Hastanesi’nin de 400 yatak kapasiteli olacağını söyledi. Yeni sağlık tesisleri yapımının dışında tüm sağlık tesislerinde yenileme ve iyileştirme çalışmalarının yapıldığını kaydeden Palteki, yüksek güvenlikli olarak inşa edilecek olan Maltepe Ceza İnfaz Kurumu Devlet Hastanesi'nin de 100 yatak kapasiteli olacağını, mahkum ve tutuklular yanı sıra vatandaşlara da hizmet vereceğini söyledi.

Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı 3 büyük organ nakil merkezinde yılın ilk çeyreğinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Palteki, “Genel sekreterlik bünyesinde organ nakli naklini geliştirmek ve projelendirmek amacıyla Organ Nakli Koordinasyon Merkezi kuruldu. Homogreft Bankası’nın kurulması için çalışmalar sürüyor. Sahip olduğu Kornea Bankası ile Türkiye’de yapılan Kornea Nakillerinin 4’te 1’i birliğimize bağlı olan Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılıyor.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Anadolu yakasındaki hastaneler yenileniyor

Anadolu yakasındaki hastaneler yenileniyor

Anadolu yakasındaki hastaneler yenileniyor

Anadolu yakasındaki hastaneler yenileniyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.