1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek anlattı...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek anlattı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek anlattı...

Melih Gökçek: Darbe gecesi hemen Öveçler'de bir gecekonduya geçtim.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarına ilişkin "Lider konumunda, özellikle halka bir şey söylemek durumunda olan insanların mutlaka böyle zamanlarda olayı idare edebilmesi için gözden ırak bir yere gitmesi lazım. Ben de evime yakın mesafede bir gecekonduya gittim." dedi.

Gökçek, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece yaşadıklarını anlattı.

Belediyeden çıkıp evine doğru arabayla seyir halindeyken, Başkent semalarında jetlerin uçtuğunu fark etmesinin ardından, gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri sonucunda darbe girişiminden haberdar olduğunu ifade eden Gökçek, şöyle devam etti:

"Eve gittim, evden arkadaşlarımı aldım, bir başka yere gittim. Lider konumunda, özellikle halka bir şey söylemek durumunda olan insanların mutlaka böyle zamanlarda olayı idare edebilmesi için gözden ırak bir yere gitmesi lazım. Ben de evime yakın mesafede bir gecekonduya gittim. Oradan görüşmeler yapmaya, devletin yetkilileriyle, Emniyet'in yetkilileriyle görüşmeye başladım. Darbenin önlenmesi için bizden birçok talepte bulundular. Dozerlerimizin, kepçelerimizin, kamyon ve otobüslerimizin yolları tıkamasını istediler. Devletin güvenlik birimleri, yetkilileri istediler. Bu sırada bazı yerlerde işgaller vardı, başında Emniyet geliyordu. Emniyet binasını yaktılar, söndürülmesi konusunda çok seri davrandık. Ayrıca vatandaşlarımıza Kızılay'da, Köşk'te, özellikle TRT'de bulunmaları için, korumaları için çağrıda bulunduk. Bir grup arkadaş, Köşk'e gelen tankları geri çevirdi. Kızılay ve Çankaya Köşkü'nün önü insan kaynadı."

"DARBECİLER KONUMUMU TESPİT ETTİ"

Gökçek, darbe girişiminin yaşandığı akşam çok sayıda telefon görüşmesi yaptığını ve televizyon programlarına bağlandığını belirterek, "Konya yoluna çok yakın bir gecekondudaydık. Polis korumam, 'Konya yolundan tanklar iniyor.' dedi. Akabinde bizim bulunduğumuz yerin yakınlarında bir bomba patladı, bizim olduğumuz gecekondu sallandı, duvarın gelip gittiğini hissettim. Bu bir gerçek bomba mı, ses bombası mıydı bilmiyorum. Şahitlerim var. Dolayısıyla biz yerimizin, konumumuzun öğrenildiğini anladık. Tanktan ateş edilmiş. Yerimizi terk edip, bir başka yere geçtik." diye konuştu.

Darbe girişimini önlemek amacıyla ellerinden geldiğince gayret gösterdiklerini anlatan Gökçek, belediyenin bütün araçlarını 15 Temmuz gecesi seferber ettiklerini, otobüs ve metroların 24 saat çalıştırıldığını ve bunun aynı şekilde devam edeceğini kaydetti.

Gökçek, belediye otobüslerinin ücretsiz yolcu taşıması uygulamasının süreceğini bildirdi.

Darbe girişimine karşı duran vatandaşlar arasında belediye çalışanlarının da bulunduğunu ifade eden Gökçek, olaylar sırasında darbecileri taşıyan belediye otobüslerinin kısmen zarar gördüğünü açıkladı. (Milliyet)

resim.20160722202421.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.