1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara'da Kapalı 4 Köy Yolunun Açılması İçin Çalışmalar Sürüyor
Ankarada Kapalı 4 Köy Yolunun Açılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Ankara'da Kapalı 4 Köy Yolunun Açılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Ankara Valiliği, kent merkezi ve kırsal alanda karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

A+A-

Ankara Valiliği, kent merkezi ve kırsal alanda karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi. 98 köyde 3 bin 209 km köy yolunda kar mücadelesi yapıldığını belirten Valilik, yüksek kesimlerde bulunan 4 kapalı köy yolunun açılması çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından meteorolojik şartlar nedeniyle şehirde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması ve vatandaşları mağdur edilecek bir durumun ortaya çıkmaması için 92 özel donanımlı kar küreme aracı, 40 adet özel donanımlı kamyon, 170 damperli kamyon, 80 ekip aracı, 22 grayder, 44 loder-beko loder, 18 dozer ve 2070 personel ile kar mücadelesi çalışması yapıldığı belirtilerek, bu kapsamda toplam 2 bin 950 ton alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullanıldığı belirtildi.

Ankara ili mülki hudutları dâhilinde, kırsal alanda yaşayanların genel hayatını etkileyecek ve mağdur edebilecek bir durumun ortaya çıkmaması bakımından Ankara İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 26 ekipte; 26 grayder, 26 kepçe, 45 kamyon 2 kar bıçaklı kamyon ve 1 kar makinesi, 226 personel ile kar mücadelesi çalışmalarının sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan yollarda aşırı buzlanmalar nedeniyle oluşabilecek kazaları önlemek üzere 80 ton solüsyon ile 150 ton tuzlu karışım kullanılacağı belirtildi.

Ankara İl Özel İdaresi'nin çok sayıdaki iş makineleri ve personeli ile toplam 398 köyde 3 bin 209 km köy yolunda kar mücadelesi yapıldığı, genellikle yüksek kesimlerde bulunan 4 kapalı köy yolunun açılması çalışmalarının halen sürdüğü belirtilerek, ilçe ve köylerde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığı kaydedildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.