1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ankara’da kulisleri hareketlendiren iftar
Ankara’da kulisleri hareketlendiren iftar

Ankara’da kulisleri hareketlendiren iftar

11. Cumhurbaşkanı Gül’ün cuma akşamı Ankara’da ağırlığı 3 dönemlik milletvekillerinden olan isimlerle yaptığı iftar Ankara kulislerini hareketlendirirken, iftarın katılımcıları “siyasi sohbet yapılmadı” yorumu yaptı.

A+A-

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenazesi için Ankara’ya gelen Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Cemil çiçek ile bir araya geldikten sonra İstanbul’a dönmeyi planladığı halde anlık gelişen bir organizasyon ile Ankara’da iftar yaptı. Göksu Restaurant’ta gerçekleşen iftara yaklaşık 40 kişi katıldı.

İftarda Gül’ün siyasete dönüp dönmeyeceği konusunda, “Bana ihtiyaç varsa koşarım. Görevden ve hizmetten kaçmam ancak kongreydi, seçimdi yarış içinde olmam. Bir görev yapacaksam seviyeyi düşürmeden yapmak isterim” dediği kulislere yansıdı. Gül’ün bu açıklamasıyla siyasete döneceği mesajı verdiği kaydedildi.

İftar yemeğine katılan isimlerden eski genel başkan yardımcısı ve milletvekili Şükrü Ayalan, Milliyet’e, “Böyle bir yemeğin ardından her türlü yorumun yapılmasını normal karşılıyoruz. Yemekte sıcak gündeme ilişkin siyaset konuşulmadı. Spontane gelişen bir yemek, planlanmış önceden bir durum yok. Telefon trafiği ile de katılabilen arkadaşlar katıldı. Abdullah Bey isterse siyasete döner, ancak bu konu yemekte konuşulmadı” dedi.

KİMLER KATILDI?
İftar yemeğine şu isimler katıldı: TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Sanayii eski Bakanı Nihat Ergün, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, eski milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, Salih Kapusuz, Mücahit Fındıklı, Mehmet Tekelioğlu, Zeki Karabayır, Şükrü Ayalan, Necdet Budak, Ruhi Açıkgöz, Kemalettin Göktaş ve bazı iş adamları ile bürokratlar. (Hürriyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.