1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ankara’dan Afrika’ya Su Kuyusu
Ankara’dan Afrika’ya Su Kuyusu

Ankara’dan Afrika’ya Su Kuyusu

Kimse Yok Mu Derneği’nin Afrika’da başlatmış olduğu su kuyusu kampanyasına bir destek de Ankara Demetevler İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden geldi.

A+A-

Kimse Yok Mu Derneği’nin Afrika’da başlatmış olduğu su kuyusu kampanyasına bir destek de Ankara Demetevler İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden geldi.

Ankara Demetevler İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Beyza Nur Karagöz, Fatma Nur Çiydem ve Hilal Erşahin’in Afrika’da yaşanan su sıkıntısına çare olabilmek için kendi harçlıkları ve biriktirdikleri paralarla su kuyusu açacak. Öğrenciler Selam Filmi'nde Afrikalıların temiz su içebilmek için saatlerce yürümek zorunda kaldığını ve susuzluk sebebiyle salgın hastalıklarla mücadele ettiklerini gördükten sonra çok etkilendiklerini ve yardım etmek için bir araya geldiklerini ifade etti. Demetevler İmam Hatip Lisesi öğrencileri harçlıklarından ve düzenledikleri kermeslerin yanında mahalle esnafını da tek tek dolaşarak biriktirdikleri 9 bin lirayı Kimse Yok Mu Derneği’ne teslim etti.

Öğrencilerden Beyza Nur Karagöz, "Selam filminden çok etkilendik ve arkadaşlarla başlattığımız bu kampanyaya durumu iyi olmayan arkadaşlarımızın bile harçlıklarından kısıp destek olmaları bizi çok duygulandırdı."
dedi.

Fatma Nur Çiydem ise "İlk önce kimse bize inanmadı ve yapamayacağımızı düşündüler ancak azmettik ve sonuç güzel oldu." diye konuştu. Öğrenciler yaptıkları yardım kampanyasından dolayı çok mutlu olduklarını ve yardımlarının bu uzak coğrafyaya ulaşmasına vesile olan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ettiklerini belirtti.

Öğrenciler önümüzdeki eğitim–öğretim döneminde daha da istekli olduklarını, daha çok su kuyusu açtırmayı ve Afrika’daki zor durumda olan insanlara yardım etmek istediklerini söyledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.