1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ankara’nın İlk Hasadı Polatlı’da Yapıldı
Ankara’nın İlk Hasadı Polatlı’da Yapıldı

Ankara’nın İlk Hasadı Polatlı’da Yapıldı

Türkiye’nin güney illerinden sonra Ankara’da da hasat başladı!

A+A-

Türkiye’nin güney illerinden sonra Ankara’da da hasat başladı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara’nın tahıl ambarlarından biri olan Polatlı ilçesinde kullandığı biçerdöver ile hasadı başlattı. Hasadı yapılan 42 dekarlık tarladan tahmini 19 ton arpa alındığı bildirildi.
Çiftçilerin dört gözle beklediği, emeklerinin ve döktükleri alın terinin karşılığını aldıkları hububat hasadını il müdürü Muhsin Temel, Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu’nun tarlasında gerçekleştirdi.
Temel burada yaptığı açıklamada tam bir tarım bölgesi olan Polatlı’da başlatılan hasat döneminin hayırlı olmasını dileyerek, hububatın Ankara tarımında önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

ANKARA’DA BU YIL 1,5 MİLYON TON BUĞDAY BEKLENİYOR

Geçen sene 1 milyon 256 bin ton olan Ankara’nın buğday üretimini bu sene bir buçuk milyon ton olarak beklediklerini kaydeden Temel, 550-600 bin ton civarında da arpa üretimi yapılacağının tahmin edildiğini ifade etti.
Her zaman olduğu gibi çiftçinin ürettiği ürünün sonucunu aldığı bu günlerde de çiftçilerin yanında olduklarını belirten Temel, “Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoglu ise bu sene hem verimden hem de fiyattan memnun olduklarını belirterek, çiftçinin bu mutlu gününde tarım teşkilatını yanlarında görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

CİHAN

Ankara’nın ilk hasadı Polatlı’da yapıldı

Ankara’nın ilk hasadı Polatlı’da yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.