1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ANLAYANA TOKAT GİBİ YARGI KARARI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ANLAYANA TOKAT GİBİ YARGI KARARI

A+A-

ANLAYANA TOKAT GİBİ YARGI KARARI

 

YARGIDAN 'O MÜDÜRE' TOKAT GİBİ CEVAP

NEŞET BEY...! SİZE BİR HABERİM VAR. YARGI 'KOVUŞTURMAYA GEREK YOKTUR' DEDİ. BİLGİNİZ OLSUN!

AMBARLI GÜMRÜĞÜ'NDEKİ PİS KOKULARI ARAŞTIRMAYA DEVAM

Merhaba benim değerli okuyucularım.. Sizlere önce sağlık, başarı ve bunun beraberinde mutluluklar dileyerek hayırlı haftalar demek istiyorum. Bu yazımda siz okurlarıma, Türk Yargısının ne denli adaletli, ne denli ufku açık, ne denli ileri görüşlü, modern ve konusuna hakim olduğunu vurgulayıp bizim Neşet Müdürden bahsetmek istiyorum. Daha doğrusu bir yargı kararını sizlerin takdirine bırakıyorum.

Hatırladınız mı? Neşet Beyi..

‘Neşet Müdür de kim?’ demeyin Allah aşkına. Hani şu Ambarlı Gümrüğü'ndeki hayali ihracatlar vardı ya canım.. Hani www.etkihaber.com daki köşemden bir süredir yazıp yazıp durduğum. Evet.. evet hatırladınız şimdi değil mi?.. Yüzünüzü görür gibiyim. İşte o Neşet Müdür. Devletin kasasına yapışmış bu sülükleri yazarken, kendisi hakkında da bazı iddiaları gündeme getirdiğim Gümrük Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç beyden bahsediyorum. Hakkında hayali ihracatı gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerle yemek yediği ve uçak biletlerinin alındığı da iddia edilen müdür beyyy... Efendim müdür bey kendisi hakkındaki iddiaları gündeme getirdiğimde 'Bu iddialar araştırılsın' diyeceğine kalkıp avukatı aracılığıyla bana açıklama göndermişti.

Ne demişti Neşet Beyyy; ' Hemen tekzip et yazdığını' demişti. Biz ne yapmıştık bu istek karşısında 'Olmaz Biz Görevimizi Yapıyoruz' demiştik. Yine kızmıştı sayın müdür ve bu sefer soluğu savcılıkta almıştı. Sevgili Okuyucularım; işte Neşet Müdürün savcılığa başvurduğu şikayet dilekçesi hakkında karar verildi.

İŞTE O KARAR:

Ne dedi biliyor musunuz Yüce Türk Adaleti (büyük harflerle yazıyorum bazıları iyi okusun diye) KOVUŞTURMAYA YER YOKTUR!. Ve devam etti karar yazısında, 'YAZILAN YAZI HUKUKA UYGUNDUR' Yani Neşet Müdüre dedi ki kısaca 'Niye gocunuyorsun. Adam işini yapıyor' Tabiri caizse tokat gibi bir cevap verdi müdür beye. Ambarlı Gümrüğü'nde pis kokuları yazmaya devam kararı aynı zamanda bu deyiverdi. Neyse çok sevgili okuyucularım; ben anlamayanın anlaması için kararı noktalı virgülüne dokunmadan aktarıp size tekrar sağlıklı mutlu haftalar diliyorum. Kendinize iyi bakın sevgili okuyucularım..

KARAR

“Soruşturma evrakı incelendi. Şikâyetçi NEŞET AKKOÇ vekilleri aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’mıza vermiş olduğu 25.02.2010 tarihli şikayet dilekçesi ile "www.etkihaber.com" adlı internet sitesinde 24.02.2010 tarihinde şüpheli Aykut Onur Kalaycı tarafından yapılan ‘Ambarlı'da Pis Kokular' başlıklı haberde kendisine yönelik olarak kullanılan sözlerden dolayı atılı suçlardan şikayetçi olmuşsa da;

Şüpheli tarafından ibraz edilen 02.11.2008 günlü Olay Tespit Sayım ve Muhafaza Altına Alma Tutanağı, 08.01.2010 tarihli konteynır açma, sayım-tespit, savcılık görüşme ve muhafaza altına alma tutanağı ile şüphelinin habercilik görevini yaptığına ilişkin savunması karşısında, şikayete konulu yazının; güncel, kamu ilgi ve yararı bulunan, eleştiri sınırlarını aşmayan haber amaçlı olarak yayına konu olduğu ve hukuka uygunluk nedeninin bulunduğu dolayısıyla atılı suçların unsurlarının yazıda oluşmadığı düşünülmekle;

Belirtilen nedenle, şüpheli hakkında atılı suçlardan KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA karar verildi. 05.03.2010

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.