1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ‘Annemi kaybedince büyüdüm’
‘Annemi kaybedince büyüdüm’

‘Annemi kaybedince büyüdüm’

Emel Sayın, annesine duyduğu özlemi gözyaşları içinde anlattı...

A+A-

İstanbul'da kasım soğuklarının kendini iyice hissettirmeye başladığı bir öğleden sonra Rumelihisarında buluştuk EMEL SAYIN'la. Çok üşümesine rağmen birbirinden güzel pozlar verdi objektifimize. Martıları ekmekle besledi, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Anneciğini anlatırken gözyaşlarına boğulması ise röportajımızın en zor anlarıydı. n Fotoğraf çekimlerimizde ne kadar çok üşüdük. Üşümek ne kelime, donduk. Hava çok soğuk, kış geldi artık. Ömür SABUNCUOĞLU/HT Magazin

Dürbünle karşı kıyıdaki Sezen Aksu’nun evine baktınız sanırım. Neler gördünüz?

Yemek yapıp şarkı söylüyordu galiba. (Kahkahalar)

Sezen Hanım güzel yemek yapar mı?

Bilmiyorum açıkçası. Ama çok güzel ayakkabı yapar, evinin bir odası rengârenk ayakkabılarla dolu. n Sizin böyle bilmediğimiz yönleriniz var mı? Nakışı çok severim, o konuda yetenekliyim. Beni çok dinlendiriyor.

Ne kadar zaman oldu dışarıda böyle dolaşmayalı?

Çok uzun zaman oldu. Martılara ekmek attım, boğazın havasını özgürce içime çektim. Boğaza âşığım, İstanbul’un büyüsü bambaşka. En kısa zamanda deniz manzaralı bir dairede oturmak istiyorum.

Şöhret hayatınızda en çok neyi kısıtlıyor?

 Bundan yıllarca çok yakındım. Gençken bu baskıyı daha çok hissediyordum. İçime kapanık ve çocuk ruhluydum. Şimdi kendimi daha rahat hissediyorum. 20 yıl önce makyaj yapmadan sokağa çıkmazdım. Yine özen gösteriyorum ama daha rahatım. Halkımızla iç içe olunca, onlar da memnuniyet duyuyor.

Hep çok güzelsiniz, çok zarifsiniz, sırrınızı paylaşın artık.

Sigara ve alkol kullanmıyorum. İyi uyku uyumak gerekiyor. Benim uyku düzenim de son zamanlarda çok iyi değil. Çok acılarım oldu hayatımda, belki de onların birikimi.

'Hayatımda boşluk oldu'

Yaklaşık 6 ay önce annenizi kaybettiniz. Hayatınızda neler değişti?

O kadar zor ki bunu anlatmak... (Ağlıyor bir süre ara veriyoruz röportaja) Birdenbire büyüdüm. Kendimi hep çocuk ve genç hissediyordum. Bu annemin varlığının etkisiymiş. Çok şükür ailem ve sevdiklerim yanımda ama kendimi çok yalnız hissediyorum. Bu duygu çok yoğunlaştı. Annemin kıymetini her zaman bildim, inşallah ona karşı bir eksiğim olmamıştır. Sevgimi göstermek ve rahat etmesi için elimden geleni yaptım ama “Acaba yetti mi?” diye insan korkuyor. Hayatımda çok büyük bir boşluk oldu, onun yeri ayrıymış. Hep söylerlerdi ama insan yaşadığı zaman anlıyor. Nur içinde yatsın. Kimselere belli etmemeye çalışıyorum ama çok bocalıyorum. (Ağlıyor) n En çok birlikte neyi yapmayı özlüyorsunuz? Her şeyi... Arkadaştık, çok gülerdik beraber. Komik, zeki, esprili bir kadındı ama aynı zamanda çok otoriterdi. Beni azarlardı da, belki de kendimi çocuk gibi hissetmeme neden olan buydu... Keşke yaşasaydı da beni yine azarlasaydı. Annemi kaybedene kadar, her şeyi ona danışırdım. Hayat güzel ama çok da acısı var. n Pişmanlıklarınız var mı? Öyle bir şey hissetmiyorum. Bilmeden onu üzmüş olabilir miyim? Evlatlar annelerini babalarını farkında olmadan üzebiliyorlar, annem de beni zaman zaman fazla baskıcılığıyla üzmüştür ama hiçbir zaman ona ne darıldım, ne de kızdım. Üzülerek anımsadığım bir şey yok çok şükür. Dört kardeştik. “Nar tanem, nur tanem, dört tanem. Sizler çok iyi evlatlarsınız. Beni çok mutlu ettiniz. Bunu bilin” derdi. Bunu hatırladıkça, içim rahatlıyor.

Ağladınız, ben çok üzüldüm.

Bazen ağlamak da iyi oluyor. Uzun süredir ağlamamıştım, iyi oldu deşarj oldum. Hayat böyle işte... Bir güleceğiz, bir ağlayacağız. Allah bunu unutturacak daha büyük acılar yaşatmasın.

‘Cilt temizliğine dikkat ediyorum’

Yıllardır cildinizin güzelliği merak edilir. Nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?

Aslında kendine çok bakan biri değilim. Cilt temizliğine dikkat ediyorum. Biz sanatçılar mecburen çok makyaj yapıyoruz. Cildimi, makyaj malzemelerinden kurtarıp, hava almasını sağlıyorum. Senede bir kere cilt bakımına ya giderim ya gitmem. Yaz aylarında, deniz kenarında tatildeysem saf zeytinyağını cildime ve saçlarıma sürerim. İki saat sonra yıkarım. İyi geliyor.

Bitkisel ve organik beslenmeyle aranız nasıl?

Her sabah uyanınca kahvaltıdan önce çubuk tarçın, karanfil ve yeşil elma kabuğunu kaynar suya atıp 10 dakika bekletip içiyorum. Güne iyi başlamamı sağlıyor. Birkaç kilo fazlam var, onları vermek için yeni bir karar aldım. (Gülüyor) Spor yapacağım, hep başlıyorum yarım kalıyor. Bunu artık yeneceğim. Yeni yıl kararlarım arasında, kendime daha çok zaman ayırmak var.

Şunu yemesem dediğiniz besin maddeleri var mı?

Tatlıyı çok seviyorum. Sütlü tatlılara ve bitter çikolataya müthiş bir zaafım var. Ama epey azalttım artık haftada bir tane yiyorum, belki onu da azaltırım. n Kitap projeniz vardı. Ne oldu? Bu konuda bir türlü harekete geçemiyorum. Notlarım birikti, annemin rahatsızlığı, kaybı ve iş yoğunluğu araya girdi. Bütün dikkatimi kitaba vermem gerekiyor ama o zamanı bulamadım. Benim 3 ay yok olmam gerekiyor. Notlarımı almaya devam ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl çıkarırım. Çok istiyorum.

‘İrem Derici çok başarılı’

Yeni nesilden birlikte çalışmayı düşündüğünüz ya da sahnenize konuk etmek istediğiniz şarkıcılar var mı?

Birçoğunu dinliyorum ve seviyorum. Çok kalabalıklar, yepyeni gençler geliyor. 6 Aralık’taki konserime İrem Derici’nin katılmasını çok istedim. Şu anda çok popüler, çok genç ve çok başarılı. O da memnuniyetle karşıladı ama o gün konseri olduğu için katılamıyor. Gençler başarılı oldukça onlar adına çok mutlu oluyorum ve gurur duyuyorum. Olay illaki onlarla sahneye çıkmak da değil, yakın olup, sohbet etmeyi seviyorum. Konserlerine gidip, onları dinlemek bana müthiş bir keyif veriyor.

Vazgeçilmezleriniz kimler?

Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Kayahan, Nilüfer ve Candan Erçetin. Onları dinlemeyi çok seviyorum.

Kayahan’a saygı albümü çıktı. Siz de içinde olmak ister miydiniz?

Orhan Gencebay için öyle bir teklif gelmişti ve kabul etmiştim. Kayahan’dan da gelseydi hiç düşünmeden kabul ederdim. Kayahan’ı çok severim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.