1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Annesiz Büyüyen Akdi, Türkçe Olimpiyatları'nda Duygulu Anlar Yaşatacak
Annesiz Büyüyen Akdi, Türkçe Olimpiyatlarında Duygulu Anlar Yaşatacak

Annesiz Büyüyen Akdi, Türkçe Olimpiyatları'nda Duygulu Anlar Yaşatacak

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Festivali için 140 ülkeden gelen öğrenciler, birbirinden farklı duygusal hikayelere sahip.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Festivali için 140 ülkeden gelen öğrenciler, birbirinden farklı duygusal hikayelere sahip. Fas’tan gelen 15 yaşındaki Qumaima Akdi de onlardan biri. Ülkesindeki elemelerde şiir dalında birinci olarak Türkiye’ye gelen Akdi, ‘Sol yanım’ adlı şiiri seslendiriyor. Akdi'yi ülkesinde şiir dalında birinci yapan şey ise sol yanındaki acı. Yani tıpkı şiirde bahsi geçen kız çocuğu gibi annesini hiç görmemiş olması.

Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler, olimpiyat öncesi Ankara Kızılcahamam'da kampa girerek son hazırlıklarını tamamladı. Yaklaşık 2 yıldır Türkçe öğrenen Qumaima Akdi, 5 aylık bebekken annesini kaybetmiş. Kendisini anlatan bir şiir okuyarak olimpiyatlara katılmak istediğini, internetten araştırma yaptığını söyleyen Akdi, "Sol yanım acıyor anne şiirini okumak istedim. Ben onu çok sevdim, çünkü o benim hayatım gibi. Zaten ben annemi hiç görmedim. Bu şiiri okurken hissediyorum, o benimle, bana bakıyor ve görüyor." diye konuşuyor. Üvey annesini çok sevdiğini belirten Akdi, onun öz çocuklarından ayırmadan kendisine baktığını kaydediyor. Türkçe Olimpiyatlarını çok beğendiğini söyleyen Faslı öğrenci, yeni arkadaşları olduğu için mutlu olduğunu ifade ediyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.