1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya Koruyucu Aile Konusunda 15. Sırada
Antalya Koruyucu Aile Konusunda 15. Sırada

Antalya Koruyucu Aile Konusunda 15. Sırada

Eğitim, turizm, tarım, yaşam kalitesi gibi konularda üst sıralarda yer alan Antalya, koruyucu aile alanında istenilen seviyede değil.

A+A-

Eğitim, turizm, tarım, yaşam kalitesi gibi konularda üst sıralarda yer alan Antalya, koruyucu aile alanında istenilen seviyede değil. 28 koruyucu aile bulunan Antalya ancak 15’inci sırada yer alabildi. 100 koruyucu aile hedefinin çok gerisinde kalındığını ifade eden Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Ev sıcaklığına muhtaç çocuk sayısı hiç de az değil.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen koruyucu aile hizmetleriyle ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Altıparmak, İzmir’in 289 koruyu aile ile Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Başkent Ankara’nın ise 113 koruyucu ile ikinci sırada yer aldığını dile getiren Altıparmak, “Antalya bu konuda 15’inci sırada. Rakamlar Antalya’nın hiç de iyi olmadığını gösteriyor. Her şeyde iddialıyız; tarımda, turizmde, sanayide, ticarette, yaşam kalitesinin yüksekliğinde ama bu konuda niye iddialı değiliz bilmiyorum.” eleştirisinde bulundu. Vali Altıparmak, çocuklara sahip çıkılıp topluma kazandırılmamaları halinde ileride sıkıntılarla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Antalya’da 28 koruyucu aile 33 çocuğa bakıyor. Hedeflenen rakam ise en az 100 koruyucu aile. Antalya’nın bu hedefin çok uzağında kaldığına işaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürü Afife Taş, devletin koruyu aileleri desteklediğine işaret etti. Çocukların bakımı, eğitimi ve diğer harcamaları için ailelere maddi destek sağlandığını kaydeden Taş, “Yurt ve yuva yapılanmasını artık tamamı ile sona erdirmek üzere bir seferberlik ilan edildi. Biz de elimizde bununla ilgili planlarımızı yaptık ve bu süreçte bunu gerçekleştirebileceğimizin müjdesini buradan vermek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Antalya’daki ailelerin koruyuculuk bakımından uygun aileler olduklarına değinen Taş, buna rağmen çocukların öz ailelerinin yanında kalmasını tercih ettiklerini belirterek, “Çocuk, ekonomik sebeplerle bir yoksunluk içerisinde ise ekonomik destek, sorun çözme kapasitesi ile ilgili bir sıkıntı var ise psikososyal destek sağlayarak aile yoluna döndürüyoruz. Onların tekrardan daha sağlıklı bir aile yapısında yaşamaları için koruyucu önleyici hizmetlerimizi arttırdık.” diye konuştu.

    Taş, mali destek konusunda yaşanabilecek su istimallere karşı ise ağır cezai müeyyideler uygulandığını ifade etti. CİHAN

Antalya koruyucu aile konusunda 15. sırada

Antalya koruyucu aile konusunda 15. sırada

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.