1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Antalya Olimpik Yüzme Havuzuna Kavuşuyor
Antalya Olimpik Yüzme Havuzuna Kavuşuyor

Antalya Olimpik Yüzme Havuzuna Kavuşuyor

Kepez Belediye tarafından yaptırılan ‘Kepezpark Varsak’ projesinde sona yaklaşıldı.

A+A-

Kepez Belediye tarafından yaptırılan ‘Kepezpark Varsak’ projesinde sona yaklaşıldı. İçerisinde olimpik yüzme havuzu da bulunan projenin yüzde 85’nin tamamlandığı belirtildi.     
     Proje hakkında yerinde bilgi alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, başkan yardımcıları ve yatırımcı birim müdürleri de eşlik etti.
Tesis alanını gezen ve yüklenici firma yetkililerinden inşaatın son durumu hakkında bilgiler alan Hakan Tütüncü, bir ilçe belediyesi olarak hayata geçirdikleri Kepezpark Varsak projesi’nin sadece Kepez’in değil Antalya’nın vizyonu olduğunu belirtti. Tütüncü, proje inşaatının yüzde 85’nin tamamlandığını, Antalyalılara yeni yaşam alanı kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan ve temmuz ayı içerisinde hizmete açılması planlanan projede şu tesisler bulunuyor.
    Bin 500 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak 3,10 metre derinliğinde 10 kulvarlı 25x50 metre boyutlarında olacak. Tesiste 250 metrekare ısınma havuzu da yer alıyor. Projede ayrıca gençlik merkezi, sosyal tesis, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, bin 500 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 6 bin metrekare yapay bir göl, kafe ve hem klasik hem de günümüzün popüler çizgi film karakterleri ile Türk ve dünya masallarının kahramanlarının maketlerinin olduğu 5 dönümlük masal parkı bulunuyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.