1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Antalya Stadyumu’nun Temeli Atıldı
Antalya Stadyumu’nun Temeli Atıldı

Antalya Stadyumu’nun Temeli Atıldı

Yıllardır atıl halde bekleyen 100. Yıl Spor Kompleksi’nin bulunduğu alanda yapılması planlanan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu’nun temeli Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımı ile atıldı.

A+A-

Yıllardır atıl halde bekleyen 100. Yıl Spor Kompleksi’nin bulunduğu alanda yapılması planlanan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu’nun temeli Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımı atıldı.

İnşaat alanı 87 bin 331 metrekare olan 33 bin kişilik, 360 derece daire şeklinde olan stadın temeli görkemli bir şölenle yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından Bakan Suat Kılıç, “Her zaman her zeminde şunu ifade ettik, biz tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek milletiz.” diye konuştu. Bakan Kılıç, milletin önündeki badireleri de birlikte göğüsleyerek aşılacağını belirtti. Bakan Suat Kılıç, 10 bin kişilik spor salonunun da Antalya’ya kazandırılması ile bütün spor branşlarında ulusal ve uluslar arası müsabakalarda İstanbul’dan Antalya’ya hızla bir geçişin olacağını ifade etti.

Antalya’daki konaklama imkanlarının geniş olduğunu hatırlatan Bakan, otellerin kış aylarında da boş kalmayacağını dile getirdi. Daha sonra stadın ve Antalya’ya kazandırılacak projelerin görsel olarak tanıtımını yapan Kılıç, Akdeniz Oyunları’na da değindi. 13’üncü altın madalyanın müjdesini kürsüden alan Kılıç, “İşte Türkiye fotoğrafı bu.” dedi.

Bakan Kılıç, Antalya'ya spor yatırımları olarak yaklaşık 350 milyon liralık bir yatırım öngörüdüklerini ifade etti.

TENCERE TAVA ÇALANLARA GÖNDERME YAPTI!

Bakan Kılıç, Meltem Mahallesi yakınlarında yapılan açılış konuşmasının sonunda binalarda tencere ve tava çalanlara da göndermede bulundu. Kılıç, şunları söyledi:

“Biz burada konuşurken bu coşkuyu yaşarken muhtemelen sıcağın altında kalmamak için buraya gelemeyen ama tencere ve tavaları ile pencere ve balkonlarından coşkumuza ortak olan çok değerli hemşerilerimize de yürekten teşekkür ediyorum. Pencere ve balkonlarından yaptıkları bu sevgi gösterilerini hiçbir zaman unutmayacağız.”
    
Temel atma törenine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Bakan Suat Kılıç'a verdiği sözleri yerine getirdiği için teşekkür etti. Bakandan bir de ricada bulunan Akaydın, “Ben bu tesisin Antalya’nın zenginliği ile değil, Ankara’nın zenginliği ile finanse edilmesini diliyorum. Dolayısıyla bu bulunduğumuz bölgede spor amaçlı tesisler dışında tesis yapılırsa Antalya halkı adına üzüntü duyarım.” şeklinde konuştu.

AÇILIŞ PROTOKOLÜ KALABALIKTI

Antalya Stadyumu’nun açılışına katılım yoğun oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra AK Parti Antalya Milletvekillerinden Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalyaspor Başkanı Gültekin katıldı.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katılımcılar arasındaydı.. CİHAN

Antalya Stadyumu’nun temeli atıldı

Antalya Stadyumu’nun temeli atıldı

Antalya Stadyumu’nun temeli atıldı

Antalya Stadyumu’nun temeli atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.