1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ‘antalya Venlo’dan Daha Avantajlı, Hemen İşe Başlarsanız Yetiştirirsiniz’
‘antalya Venlo’dan Daha Avantajlı, Hemen İşe Başlarsanız Yetiştirirsiniz’

‘antalya Venlo’dan Daha Avantajlı, Hemen İşe Başlarsanız Yetiştirirsiniz’

Floriade EXPO 2012 Proje Direktörü Sven Stimac, Antalya’nın EXPO konusunda daha avantajlı ve daha gelişmiş olduğunu belirterek, “Sizin bundan sonra ya...

A+A-

Floriade EXPO 2012 Proje Direktörü Sven Stimac, Antalya’nın EXPO konusunda daha avantajlı ve daha gelişmiş olduğunu belirterek, “Sizin bundan sonra yapmanız gereken biran önce takımı oluşturup işe başlamak.” dedi. Stimac, Antalya’nın ‘çiçek ve çocuk’ temasını seçmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Hollanda’nın Venlo kentinde EXPO Floriade 2012 çerçevesinde düzenlenen ‘Türkiye Bahçesi Milli Günü’ etkinliklerine katılan basın mensuplarıyla bir araya gelen Sven Stimac, EXPO sürecini anlattı. Çalışmalara hükümetin desteğiyle 2006 yılında başladıklarını belirten Stimac, “Bize çok zamanınız var dendi ama master planı ve konsepti oluşturup hemen işe başladık. Bir de bölgede bir güven oluşturmak gerekiyordu. 2008 yılında bu alana 600 tane ağaç dikmemiz, güven oluşmasını sağladı.” diye konuştu.

Antalya’nın da güven oluşturarak işe başlaması halinde 2016’ya yetiştirebileceğini ifade eden Stimac, EXPO için altyapı çalışmalarının da önemli olduğunu vurguladı.

Kendilerinin de bazı zorluklar ve gecikmeler yaşadıklarını anlatan Stimac, şöyle devam etti: “Bir EXPO için güven çok önemli. İkinci olarak da master planın oluşturulması ve yapılacak işlerin belirlenmesi. Eğer Antalya, karar verip harekete geçerse, bu işin altından kalkacağına inanıyorum. Aslında 2008 yılında İspanya’da düzenlenen Zaragoza EXPO’su sizin için iyi bir örnek. Onlarda da yetiştirememe endişesi vardı. Geç başlamışlardı. Ancak güzel bir işbirliği ile başardılar.”

EXPO ile ilgili yapılan çalışmaları da anlatan Sven Stimac, etkinliğe 42 ülkenin katıldığını aktardı. Toplam 2 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydeden Stimac, “Sergi alanı 66 hektardan oluşuyor. EXPO bittikten sonra bu alan Venlo Green Park olarak devam edecek.” dedi.

Stimac’ın verdiği bilgiye göre, yabancı katılımcıların çoğu Hollanda hükümeti tarafından davet edildi. EXPO’nun bölgenin gelişimine sağladığı katkıya da değinen Stimac, şunları kaydetti: “EXPO alanında, iki büyük bina inşa edildi. Almanya-Hollanda arasında bir otoban, Venlo’ya yeni bir tren istasyonu yapıldı. Toplamda 300 milyon euro yatırım yaptık. EXPO alanına 8 milyon euro harcadık. Ülkelerde bahçelerini yapmak için 50 milyon euro harcadı. Bölgede oteller yılsonuna kadar dolu. Mağazalar iyi iş yapıyor.”

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.