1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya'da 85 Milyon Liralık Akvaryum Hizmete Giriyor
Antalyada 85 Milyon Liralık Akvaryum Hizmete Giriyor

Antalya'da 85 Milyon Liralık Akvaryum Hizmete Giriyor

Antalya’da yapımı devam eden, Avrupa’nın sayılı akvaryumlarından olacak 85 milyon liralık yatırımın yaz sezonunda hizmete girmesi planlanıyor. Avrupa’...

A+A-

Antalya’da yapımı devam eden, Avrupa’nın sayılı akvaryumlarından olacak 85 milyon liralık yatırımın yaz sezonunda hizmete girmesi planlanıyor. Avrupa’nın en büyük ikinci akvaryum tankı ile yine Avrupa’nın en uzun akvaryum tünelinin yapımı tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde Arapsuyu Olbia Kanyonu’nda temeli atılan akvaryumun kaba inşaatı yüzde 90 oranında tamamlanandı. Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan akvaryumun dekorasyon ve çevre düzenleme işlemleri devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, akvaryumun Antalya’nın yeni cazibe merkezi olacağını söyledi. Tanklara bu ayın ortalarından itibaren denizden su alınacak. Döşenen boru sistemiyle denizin 300 metre açığından pompalarla tanklara 5 milyon litre su basılacak. Singapur’dan getirilecek deniz canlıları ve balıklar da haziran sonuna doğru akvaryuma konulacak.

Akvaryumun sualtı dekorasyonunu İtalyan heykeltıraş Benedetti yapıyor. Benedetti’nin Güney Afrika’da ürettiği dekorlar Antalya’ya geldi ve akvaryuma monte edilmeye başlandı. Özellikle gerçek boyutlarda yapılan pervaneli uçak modelinin ziyaretçilerin ilgisini çekmesi bekleniyor. 85 milyon liraya mal olacak tesisin, bu yaz sezonunda açılması hedefleniyor.

Akvaryum Projesi, 12 bin metrekare kapalı alanda tasarlandı. Akvaryumda binlerce tür, on binlerce balık ve sualtı canlısı bulunacak. Akvaryum’da; dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirleri, gölleri, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 farklı temada akvaryum tankı bulunacak.

Akvaryumda balık dokunma havuzları, dalgıçlık okulu, restoranlar, 5D sinema salonu, bin metrekarelik özel sualtı dünyası konseptli çocuk oyun ve eğlence alanı, paintball ve sergi alanları da yer alacak. 360 derece panoramik akvaryum bölümü dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak. Proje kapsamında, 800 metrekare yüzeyli Maldiv Adaları’nı öykülendiren gölet olacak. Bunun içinde vatoz ve köpek balıkları gibi deniz canlıları bulunacak. İnsanlar, burada şnorkel dalış yapabilecek. Akvaryumda bin 500 metrekarelik kapalı alanda, gerçek kar yağan ve özel ısı dengeleyici kıyafetler giyilerek ziyaret edilebilecek 'soğuk dünya' da olacak.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.