1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Antalya’da Expo Seferberliği Başladı
Antalya’da Expo Seferberliği Başladı

Antalya’da Expo Seferberliği Başladı

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Expo 2016 konusunda iş birliği çağrısında bulundu.

A+A-

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Expo 2016 konusunda iş birliği çağrısında bulundu. Öztürk, Expo’nun Türkiye’nin prestij projesi olduğunu vurgulayarak, tüm kurumların bu konuda üzerlerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

Vali Sebahattin Öztürk, Expo 2016 Antalya Ajansı’nda düzenlenen bir toplantıda şehrin bürokrasisiyle bir araya geldi.

Expo 2016’nın sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin prestij projesi olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, bunun ilk uluslararası bir proje olduğunu, şehrin tüm dinamikleriyle iş birliği içinde bu organizasyonu yürütmeleri gerektiğini hatırlattı. Expo 2016’nın Türkiye’nin önündeki bu yönde yapılacak ilk büyük organizasyon olduğunu hatırlatan Vali Öztürk, bu uluslararası organizasyon sonunda elde edilecek başarının daha sonraki benzer etkinlikler için de referans olacağını söyledi. Tüm kurumların üzerlerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Öztürk, “Birlikte, el birliğiyle çalışırsak daha başarılı oluruz. Expo heyecanımız her geçen gün artıyor.” dedi.

    "2015’DE YENİ BİR ANTALYA OLACAK"

    Expo 2016’nın bir kalkınma projesi olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Genel Sekreter Selami Gülay, “Bu uluslararası sergi sayesinde Antalya’da büyük bir sorun olarak karşımıza çıkan, turistin kente inmemesi konusunun da önüne geçmiş olacağız. Expo 2016, turistin otellerin dışına çıkıp şehir merkezine gelmesi için bir vesile olacak. Expo 2016’nın Antalya üzerindeki pozitif etkisinin şimdiden hissedilmeye başladığı görülebiliyor.” diye konuştu.

DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Expo alanı ve çevresindeki bölgenin taşkın sorununu çözmek için çok sayıda iş makinesiyle ıslah çalışmalarına başladıklarını ve yoğun bir şekilde programlarına devam ettiklerini aktardı.

Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir ise tüm çevre yollarının ve köprülü kavşakların 2015’de tamamlanacağı müjdesini verdi. Akdeniz EDAŞ Bölge Müdürü Osman Hondu, EXPO 2016 Antalya Ajansı ile ortak çalışılarak sergi alanının enerji ihtiyacının belirleneceğini ve sadece 6 ay değil sürekli enerji kaynağını alana tedarik edeceklerini açıkladı.

Diğer müdürlükler de hem tanıtım hem de ihtiyaçların karşılanması anlamında desteklerinin artarak süreceğinin sözünü verdi. Vali Sebahattin Öztürk, öncelikle bu önemli toplantıya ev sahipliği yapan Expo 2016 Genel Sekreteri Selami Gülay’a, daha sonra da bu yöndeki çalışmalarına aralıksız devam eden bürokratlarına teşekkür etti.

Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya; DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Osman Hondu, Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir, İller Bankası Bölge Müdürü Yakup Koç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ve ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın katıldı. CİHAN

Antalya’da Expo seferberliği başladı

Antalya’da Expo seferberliği başladı

Antalya’da Expo seferberliği başladı

Antalya’da Expo seferberliği başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.