1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Antalya'da korkutan patlama!
Antalyada korkutan patlama!

Antalya'da korkutan patlama!

Sabah saatlerinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında patlama meydana geldi.

A+A-

Antalya'da patlamanın olduğu bölgede çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü. Olay yerinde bir aracın tamamen patladığı öğrenildi.

Patlama sesi kent merkezinden de duyuldu. Hasan Demirbaş, olay yerinde parçalanmış bir araç ve çok sayıda hafif yaralı gördüğünü ve 4 otomobilin ve çevredeki binaların da patlamada hasar gördüğünü söyledi. Patlamanın terör kaynaklı olup olmadığı araştırılıyor.

Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Bugün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nde bir toplantı olacağı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de toplantıya konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İDDİASI

Antalya ATSO binasındaki patlamaya otoparkta bulunan bomba yüklü bir aracın neden olduğu ileri sürülüyor. Ancak yetkililer böyle bir bilgiyi henüz doğrulamıyor..

"KANLAR İÇİNDE KALDIK"

CNN Türk canlı yayınına katılan bir görgü tanığı "Ne olduğunu anlayamadık bir anda binanın camları patladı. Kanlar içinde kaldık. Bütün çalışanlar dışarı çıkarıldı. Büyük korku yaşandı. Bu arada binada bulunan bütün siviller tahliye edildi. Çevrede bulunan vatandaşlar tahliye edildi" şeklinde konuştu.

MENDERES TÜREL'DEN İLK AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olayla ilgili ilk yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

"Bu gibi patlamaları hemen hepimiz bir güvenlik endişesi ile bir terör eylemi şüphesi ile karşılıyoruz ama henüz çok erken bunu söylemek için... Umarım bir terör saldırısı değildir, muhtemelen kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir. Şu an verilen bilgilere göre henüz bir can kaybı yok, yaralılar var ancak ağır yaralı olamadığı söyleniyor.  Patlamanın olduğu binanın camlarla kaplı olması ve camların kırılması ile olayda biraz farklı bir görüntü ortaya çıktı. Ancak henüz net bir şey söylemek için Valilik ve Emniyet yetkililerinin açıklamalarını beklemek gerekir."

Başkan Türel, programında öğle saatlerinde ATSO'yu ziyaret etme planı olduğunu belirterek, "Arkadaşlarla konuştuktan sonra normal programımın devam etmesi yönünde tercihte bulunacağım" dedi.

BAŞKAN ÇETİN: CAN KAYBI YOK

ATSO Başkanı Davut Çetin ise patlamanın neden kaynaklandığına yönelik şu an için bir şey söylemenin doğru olmayacağını belirtti. Çetin, olayda can kaybı olmadığını, otoparktaki bazı araçlarda hasar oluştuğunu ve bina camlarının bir bölümünün kırıldığını aktardı.

VALİLİK: CAM KESİĞİNDEN 10 YARALI

Antalya Valiliği'nin twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamanın sebebinin henüz bilinmediği, cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Saat 08.55 civarında ATSO açık otoparkında henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Cam kesiğinden10 kişi yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ BARUT: MECLİS İPTAL

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut, otoparkta meydana gelen patlama nedeniyle bazı çalışanların hafif şekilde yaralandığını söyledi. Barut, patlamanın ardından binanın hızla tahliye edildiğini, yaralılara müdahale edildiğini kaydetti. Barut, "Bugün saat 15.00'te meclis toplantımız vardı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuk olacaktı. Şu an için meclis toplantısını iptal ettik" dedi.

ATSO'DAKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ATSO otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiği belirtildi. Antalya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce alınan karara ilişkin açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Kepez İlçesi Göksu Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında 25.10.2016 günü saat 08.50 sıralarında meydana gelen patlama olayına ilişkin yapılan ya da yapılacak tüm haberlere, yayın yasağı konulması ve yapılan yayınların da kaldırılmasına karar verildi."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.