1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Antibiyotik kullanımında ilk sıradayız
Antibiyotik kullanımında ilk sıradayız

Antibiyotik kullanımında ilk sıradayız

Uzmanlar, Türkiye'de gereksiz yere antibiyotik kullanımının yaygın olduğunu belirtti.

A+A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karabay, "Avrupa ülkelerinde hekim, hasta bebeğin reçetesine antibiyotik yazdığında, o bebeğin ailesi, 'Neden antibiyotik yazdınız, gerekli mi' şeklinde tepki gösteriyor. Ülkemizde ise tam tersi durum söz konusu" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen İlaç Kullanımında Doğru ve Yanlışlarımız Konferansı'nda konuşan Karabay, Türkiye'nin antibiyotik kullanımında dünyada ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Kış aylarında artan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların yüzde 85'inin antibiyotiklerle tedavi edilemediğine dikkati çeken Karabay, sadece hastaların değil, doktorların da antibiyotiğe bağımlı hale geldiğini savundu.

Karabay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Avrupa ülkelerinde hekim, hasta bebeğin reçetesine antibiyotik yazdığında, o bebeğin ailesi, 'Neden antibiyotik yazdınız, gerekli mi' şeklinde tepki gösteriyor. Ülkemizde ise tam tersi durum söz konusu. 'Çocuğuma neden antibiyotik yazmıyorsunuz' gibi tepkilerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumu tersine çevirmeliyiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.