1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AP'den Türkiye karşıtı tepki
APden Türkiye karşıtı tepki

AP'den Türkiye karşıtı tepki

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin durdurulması için bir önerge üzerinde çalıştığı bildirildi.

A+A-

Alman haber ajansı dpa'nın haberinde; AP'deki Sosyal Demokratlar grubunun Başkan Vekili Knut Fleckenstein'ın ilgili metnin önümüzdeki hafta oylanacağına dair açıklamasına yer verildi.

AP'DE TÜRKİYE'YE KARŞI GİRİŞİM

AP'de Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin durdurulması için başlatılan girişimin Türkiye'de son dönemde gerçekleşen tutuklama ve gözaltı dalgalarıyla AB Komisyonu'nun son Türkiye raporuna tepki olarak düşünüldüğü belirtiliyor.

SEMBOLİK ÖNEM TAŞIYACAK

Türkiye ile üyelik müzakerelerini yürüten Avrupa Komisyonu'nun AP girişimi konusunda ne tür bir tutum takınacağı ise belirsizliğini koruyor. AP'de hazırlanan ve kabul edilmesi beklenen tasarının hukuki bağlayıcılığı bulunmamakla birlikte büyük bir sembolik önem taşıyacağı değerlendirmeleri yapılıyor.

MÜZAKERELER DURDURULABİLİR

AB'nin Türkiye ile yürüttüğü üyelik müzakerelerinin, 'Avrupa temel değerlerine yönelik ağır ve süreklilik kazanan ihlaller' durumunda durdurulabileceği şartına dayanarak AB Komisyonu'nun müzakerelerin durdurulmasını önerebileceği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.