1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Arap Dili Anabilim Dalı Öğretim Görevlilerinden Rektör Alkan'a Ziyaret
Arap Dili Anabilim Dalı Öğretim Görevlilerinden Rektör Alkana Ziyaret

Arap Dili Anabilim Dalı Öğretim Görevlilerinden Rektör Alkan'a Ziyaret

Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili Anabilim dalı öğretim elemanları Üniversite Rektörü Prof.

A+A-

Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili Anabilim dalı öğretim elemanları Üniversite Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Arap Dili Anabilim Dalı öğretim elemanları, 2012 yılı içerisinde rektörlüğün statü ayrımı gözetmeksizin bütün akademisyenlere sağlamış olduğu araç gereç ve teknik donanım desteği ile çalışma masaları ve koltuklarının yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğretim elemanları, bu konudaki hassasiyetinden dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a teşekkür etti.

Rektör Alkan da her alanda insana öncelik veren bir anlayışa sahip olduklarını, üniversitedeki hizmetleri de bu ilkeyi ön planda tutarak yürüttüklerini belirtti. Üniversitenin temel taşının akademisyenler olduğuna vurgu yapan Alkan, ''Akademisyenlerin rahat, huzurlu ve her türlü teknik imkanla donatılmış bir üniversite ortamında bilimsel açıdan çok daha üretken olacaklarına inanıyorum. Başta öğrencilerimiz olmak üzere üniversitemizin bütün mensuplarının her açıdan daha iyi imkanlara ve şartlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz.'' dedi.

Hitit Üniversitesi'nde yaşanan gelişmelerden ve son zamanlarda gerçekleştirilen yeniliklerden bahseden Reha Metin Alkan, yapılan çalışmalar, gerçekleştirilmesi düşünülen plan ve projeler ile anabilim dalının sorunları hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Yakup Civelek de Arapça hazırlık sınıflarında eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar bağlamında öğrenci devamı, çok yönlü ödev ve projeler ile ölçme ve değerlendirme konularında önemli kazanımlar sağlayacağına inandıkları, bir sistemin hazırlığı içerisinde olduklarını belirtti. Civelek, bu amaçla web tabanlı bir sınav denemesi gerçekleştirdiklerini, isteyen herkesin katılabileceği bir Arapça kursu açmayı düşündüklerini aktardı.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.