1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'ARDA BİZE DE SÜRPRİZ OLDU'
ARDA BİZE DE SÜRPRİZ OLDU

'ARDA BİZE DE SÜRPRİZ OLDU'

Barcelona'nın Türk sponsorlarından Brisa'nın Genel Müdürü Hakan Bayman, Arda'nın transferini değerlendirdi: "Bizim için çok hoş bir sürpriz oldu. Bu transferin bize de faydası olacak"

A+A-

Türkiye, Milli Futbolcu Arda Turan'ın dünya devi Barcelona'ya transferini konuşuyor.

Barcelona'yla 5 yıllık anlaşma imzalayan Arda'nın transferi Barça'nın sponsorları arasında bulunan iki Türk şirketi, Brisa ve Beko'da da heyecan yarattı. Haziranda 4 yıllığına 21.6 milyon euroluk sponsorluk anlaşması imzalayan Lassa, Barcelona'nın global resmi lastik partneri. Aynı zamanda kulübün basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi takımlarının resmi isimleri "FC Barcelona Lassa" olarak kullanılmaya başlandı. Barcelona sponsorluğunun heyecanını yaşayan Brisa'nın Genel Müdürü Hakan Bayman, Arda'nın transferiyle daha da keyifli hale geldiklerini söyledi. Bayman, "Bizim için çok hoş bir sürpriz oldu. Bu transferin bize de faydası olacak" dedi.

Arda Turan oldukça yüksek bir fiyatla transfer oldu. Siz ne hissettiniz duyduğunuzda?
Çok yakın bir zamanda Barcelona ile yaptığımız anlaşmanın arkasından böyle bir transfer açıkçası bize de sürpriz oldu; ama hoş bir sürpriz. Sosyal medyada özellikle İspanya'dan sonra en çok kitle Türkiye'de. Ve büyük bir ihtimalle yönetim bunun ekonomik faydalarından yararlanmayı da düşündü. Hem takım hem de Türkiye'den faydalanabilmek için Arda gibi zaten kalitesi büyük bir futbolcuyu kadrolarına kattılar. Bize de özellikle Türkiye için çok faydası olacağını düşünüyorum.

Nasıl bir fayda bekliyorsunuz?
Futbolda sadece ticari markalarımız değil, yurtdışına ihraç ettiğimiz sporcularımız da birer marka elçisi. Arda'nın özellikle Barcelona gibi geçen sene iki büyük kupayı almış bir takımın kadrosuna katılmasının gerek Türkiye'deki Barcelona maçlarının izlenmesi gerekse forma satışları veya sosyal medyadaki takipçi sayısına kadar her şeye etki edeceğini düşünüyoruz.

"TÜRKİYE'DE FUTBOLA SPONSOR OLMAYIZ"

Futbolda Türk takımlarını desteklemiyorsunuz şu anda. Böyle bir planınız var mı?
Bu planımız hep vardı. Ama maalesef Türkiye'de ya en büyük dört takımın birden sponsoru olmanız lazım ya da sponsor olmamanız lazım. Açıkçası biz içeride o dengeyi bulamadığımız için Türkiye'de bu sene en azından futbol tarafında sponsorluk düşünmüyoruz.

"Masada 6 teklif vardı Barcelona'yı seçtik!"

Bir başka Türk markasıyla da Barcelona takımında buluşmuş oldunuz. Neden Barcelona'yı seçtiniz?
Yıllık 200 milyon doları geçen bir ihracatımız var. 52 ülkede yaklaşık 3 milyon haneye giriyoruz. Ciromuzun yüzde 60'ı Avrupa'dan. İngiltere Premier Lig, Almanya, İspanya'da saha kenarlarına reklamlar verdik. Reklam ve sponsorluk faaliyetlerimizi konsolide edelim istedik. İhracat yaptığımız ülkelerde Lassa'nın hangi spor dallarında eşleştiğini araştırdık. Kullanıcılarımızla da bir eşleşme yaptıktan sonra 6 aylık ön araştırma süreci yaşadık. Masa üstünde 6 teklif vardı. Barcelona'yı seçtik.

Türk markaları son dönemde yabancı takımlarla yan yana görüyoruz. Bu artık dünya markası olmaya başladıklarını mı gösteriyor?
Evet ama daha gidecek çok yolumuz var.

RAKİPLER POTADA BULUŞTU!

THY Avrupa Ligi'nde 2015-2016 sezonunda mücadele edecek takımların grupları da belli oldu. Kura çekimine göre, Türkiye Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka C Grubu'nda FC Barcelona Lassa ile karşılaşacak. Lassa'nın Pınar Karşıyaka'nın da sponsoru olduğunu vurgulayan Hakan Bayman, röportaj sırasında kura çekiminde iki takımın karşı karşıya gelmesini istemişti.

arda.20150711093130.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.