1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Argın: Biz Marketçilik De Yaparız
Argın: Biz Marketçilik De Yaparız

Argın: Biz Marketçilik De Yaparız

Sivas’ta marketlerin pazarcılık yaptığını ve kaldırımları işgal ederek, işlerine engel olduğunu iddia eden pazarcılar her yıl olduğu gibi yine yollara pazar kurdu.

A+A-

Sivas’ta marketlerin pazarcılık yaptığını ve kaldırımları işgal ederek, işlerine engel olduğunu iddia eden pazarcılar her yıl olduğu gibi yine yollara pazar kurdu.
Pazarcılar Odası Başkanı Adem Argın, “Onlar pazarcılık yapmaya devam ederse biz de yollarda marketçilik yapacağız. Toptancılardan gıda alıp satacağız. Bunun sözünü veriyorum.” dedi.

Ticaret Lisesi üzerinde bulunan Altuntabak caddesini trafiğe kapatarak pazarı buraya kuran pazarcılar marketlere tepki gösterdi. Pazarcılar Odası Başkanı Adem Argın, “Bizler marketlerin haksız kazancına, rekabetine ve kaldırım işgaline karşı, kendi gücümüzü ortaya koyarak pazarcılığımızı yapıyoruz.” şeklinde konuştu. “Marketler pazarcılık yapıyor, biz de marketlerin pazarcılık yapmasına karşıyız. Herkes mesleğini ve işini yapacak. Market vitrininde, tezgâhında malını satacak. Pazarcı da kendi yerinde ticaretini yapar.” diyen Argın, “Bizleri kapalı alanlara market gibi aldılar, bizim pazarımızın olduğu günlerde marketler, halk pazarı adıyla daha ucuz, daha kalitesiz malları satarak bizlerle haksız rekabet yapıyorlar. Biz onlara pazar olduğu gün değil, diğer günlerde dışarı tezgâh açın diyoruz, ama onların gözü o kadar kararmış ki, promosyonda da sınır tanımıyorlar.” ifadesini kullandı.

Marketlerin haksız rekabeti karşısında belediyenin ceza yazdığını, Kabahatler Kanunu'ndan kesilen 168 TL'nin yetersiz kaldığını savunan Adem Argın, şöyle devam etti: “Belediye kapatma cezası veriyor, parasal gücünü kullanarak, idari mahkeme de durdurma kararı alıyor. Biz hem valiliğe hem belediyeye destek olsun diye bu eylemi yapıyoruz. İnşallah başarılı olacağız. Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp de bu konuda bize destek veriyor. Kendi güçsüz kalıyor. Biz de bu eylemle Başkana destek veriyoruz.”

“BİZ MARKETÇİLİK DE YAPARIZ”

6 senedir kurulmayan eski çarşamba pazarını da yeniden kurmaya başlayacaklarını, bundan sonra mücadelelerini sürdüreceklerini anlatan Adem Argın, sözlerini şöyle tamamladı: "Onlar ne zaman marketçilik yapar, kaldırım işgaline son verirlerse biz de kendi yerimize geçeriz. Onlar bu işe devam ettiği sürece biz de devam ederiz. 4 yıldır biz bir gün de olsa eylem yapıyoruz, ama artık farklı olacak. Onlar pazarcılık yapmaya devam ederse biz de yollarda marketçilik yapacağız. Toptancılardan gıda alıp satacağız. Bunun sözünü veriyorum." CİHAN

Argın: Biz marketçilik de yaparız

Argın: Biz marketçilik de yaparız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.